Yaban

İnsan için yabanlık, kendini başka iklimlere göre tarif etme isteği ve o iklimin örttüğü maddi ve manevi coğrafyaya ayak basmasıyla birlikte başlar...

Bozkırlı için belki deniz ve nehir kıyılarında hayat sürme isteği,arzusu hayal olabilir...Ekvatorda yaşayan birisi için de öyle...

Ama hayal edebilmek,insanoğluna Tanrı’nın verdiği ve kattığı bir zenginlik değil mi?

Ama onlar; her zaman kendilerinden önce gelenlerce hep bir yaban gibi karşılanacaktır,öyle anılacaklardır. Biri diğerine gösterirken yüzlerindeki mimikte okunacaktır taşıdığı düşünceleri...

Fikri iklimlerde öyle...Daha evvel ki fikirden,yeni intisap edilmiş bir fikre geçildiğinde,öncekilerce ; dikkatli,sorgucu bakışlarla,bir hükema anlayışıyla karşılanması kaçınılmazdır.

Dinler de öyle değil mi?Hep kırk yıllk ‘’Yani’’sindir ‘’Kani’’liğin hep şüphelidir...

Siyasal partiler,dernekler,cemiyetler, hatta yardımlaşma ve spor kulupülerine kadar böyle uzar gider.

Anlaşılan o ki, insanlar; sırayla güneş,ay ve yağmur olsalar birbirinin üzerine ne doğarlar, ne yağarlar...

Birbirine olan nefretin ve istemezliğin bunca olumsuz gelişmesini kamil insan olamayışına, kendini kendine muhatap alamayacak kadar hodbinleşeceğine inanmaktan ve bağlamaktan başka çare yok galiba..?

O zaman, şöyle sormak gerek: Kardeşim beni derneğine,partine, kulubüne,dinine toprağına ne diye çağırıyorsun,sen cins adamsın? Farklı olmamı neden kabullenmiyor sun, torna tesviyecimisin sen?

Sana bakan,Adem’in ilk oğlu sanacak, sanki senden önce balıktık;ya da gündüzleri nehirde, geceleri ağaçta yaşayan bir canlı türüydük. Sayenede  var olduk,sen olmasan ekmeği ağzımız yerine burnumuza teperdik...?

Savuş,defol git!  Sahiplenip; diğerini adam yerine koymadığın herşeyini al ve götür, ta kırk konaklık ötelere...

Yanınızdan bir daha geçecek olursam ayaklarıma keçe sarmam gerektiğini unutmayacağım,çok kötü ısırıyorsunuz çünkü...

Ey gözü kapalı,gönlü açık,güzel insanlar! Sizin çağrılınız olmak ne güzel,dünyamız sizinle iyi ve anlamlı inanın,sayenizde; kendimizi ev sahibi sanıyoruz,hepimiz aslında misafiri olsakta bu hanın... iyi ki,varsınız var kalın.!

YORUM EKLE
YORUMLAR
nurankr
nurankr - 6 yıl Önce

tebrik ediyorum nurettin bey,
anlayana güzel bir yazı olmuş.
kaleminize ve yüreğinize sağlık...
sevgiler.....