15 yaşındaki çocuğa cinsel saldırı iddasına yayın yasağı kararı

Batman'da cinsel saldırıya uğrayarak hamile kaldığını iddia eden 15 yaşındaki P.Ö. ile ilgili açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, "sosyal medyada dezenformasyon yapan" 27 şahıs hakkında adli sürecin başlatıldığını duyurdu.

15 yaşındaki çocuğa cinsel saldırı iddasına yayın yasağı kararı


Batman Cumhuriyet Savcılığı olayda 15 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen hiçbir kamu görevlisinin tespit edilmediğini belirtirken, Batman Valiliği 18 Kasım'da mahkemenin dosya ile ilgili yayın yasağı getirmiş olduğunu açıkladı.

Batman’ın Gercüş ilçesinde aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 kişinin "15 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu" iddia edildi. İddianın ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, bir kişinin tutuklandığı olayla ilgili “Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir” açıklamasını yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise sosyal medyada olayla ilgili paylaşımda bulunan 27 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı duyurularak, “Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 5 Aralık 2020 tarihinde Batman İli Gercüş İlçesinde meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır" denildi.

Batman Valiliği ise 18 Kasım'da yayın yasağı alınmış olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nin 18 Kasım 2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER