20 Ocak Futbol Şehitleri törenle anıldı

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve yönetim kurulunun yaptırdığı heykel, 19 Mayıs Stadyumu girişinde bugün açıldı

20 Ocak Futbol Şehitleri törenle anıldı

Türkiye futbol tarihinin en acı günlerinden biri 20 Ocak 1989'da yaşandı. Malatyaspor ile oynayacağı karşılaşma için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs, Havza'da kamyonla çarpıştı. Kazada hayatını kaybeden Nuri Asan, Muzaffer Badaloğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve Asım Özkan anısına Samsunspor Yönetim Kurulu tarafından yapılan anıt, 19 Mayıs Stadyumu'nun girişinde, kazanın 32'nci yıl dönümünde açıldı.

Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün, 20 Ocak 1989 tarihinde Havza'da bir kamyonla çarpışma sonucu yaşamını yitiren teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badaloğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüsün şoförü Asım Özkan anıldı. Taraftarın, yaşamını yitirenlerin anısına yapılmasını istediği anıt, kazadan tam 32 yıl sonra yapıldı.

. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, belediye başkanları, siyasiler, Samsunspor yöneticileri, Samsunspor taraftar grupları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Bir süre koronavirüs nedeniyle hastanede yatan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, tedavisi devam ettiği için anma törenine katılamadı. 

"İKİ GÜZEL YERDE İKİ GÜZEL ANIT YAPILMIŞ"

ANKA'ya konuşan Samsunspor taraftar gruplarından Şehzadeler grubu başkanı Hikmet Şimşek, "Anıtımızın açılışını yaptık, bugünü, 20 Ocak'ı andık. Şehitlerimize rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. İki güzel yerde iki güzel anıt yapılmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

"STADYUM BİZİM İÇİN MÜCEVHERSE, ANIT PIRLANTADIR"

 

Samsunspor taraftarı Emrah Arslantaş, yıllardır beklenen anıtın açılmasını şöyle değerledirdi: 

"Değerli taşlarla uğraşan zanaatkarlar vardır. Eğer bu kompleks, bu stadyum bizim için bir mücevherse, onun üzerine koyduğumuz pırlanta da bu anıttır. Herkesin emeğine sağlık." 

"ARKADAŞLARIMIZI HATIRLAYACAĞIZ"

Anıtın, kazadan hemen sonra yapılmasını gerektiğini söyleyen Samsunspor taraftarı Kibar Keskin, "Bu konuda Yüksel Yıldırım başkanımıza çok teşekkür ederim. 32 sene önce yapılması gerekiyordu ama bizim yetkililerimiz umursamadığı için şu anda yapıldı. Çok güzel oldu, biz buraya geldiğimizde bu arkadaşlarımızı hatırlayacağız" diyerek yaşamanını yitirenleri andı. 

"BENİM OĞLUM SAMSUNSPOR AŞIĞIYDI"

Geçirdiği trafik kazasında genç yaşta hayatını kaybeden Batuhan Yıldırım'ın babası Basri Yılmaz, "Çok duyguluyum şu an. Geç kalınmış bir anıt. Hem gururlu hem hüzünlüyüm. Benim oğlum da bir Samsunspor aşığıydı. Trafik kazasında kaybettim. Söyleyecek çok bir şey yok, Samsunspor'umuza hayırlı olsun" dedi. 

Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu Millet Bahçesi'nin içerisine 20 Ocak Futbol Şehitleri'nin anısına bir anıt yapıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER