3 kız kardeşin babalarına açtığı cinsel istismar davası ertelendi

Mersin’de 3 kızına 5-6'lı yaşlarından itibaren cinsel istismarda bulunduğu için tutuksuz yargılanan Salih Dayan’ın (55) davasına 31 Mart’ta devam edilecek.

3 kız kardeşin babalarına açtığı cinsel istismar davası ertelendi


 Davayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen “İstismarcı baba şu an serbest, ama çocukluklarında istismara uğrayan bu kadınlar hala bu travmalarıyla yaşamak durumundalar. Bizler 3 kız kardeşin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin'de bugün yaşları 28 ile 34 arasında olan H.G. ile kız kardeşleri S.D. ve S.D.  5-6 yaşlarından itibaren babaları Salih Dayan'ın kendilerine yıllarca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 10 Ocak 2020 tarihinde savcılığa şikayetçi oldular. İlk aşamada tutuklanan Salih Dayan, yargılamanın yapıldığı Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Eylül 2020 tarihindeki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Dün yapılan duruşmada ise davayla ilgili çelişkili ifadeler veren yeğen Fırat D.’nin polis zoruyla mahkemeye getirilerek yeniden tanıklık yapmasına karar veren Mersin 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi duruşmayı 31 Mart’a erteledi.

"BİR ÇOCUK DAHA İSTİSMARA UĞRAMASIN DİYE"

Mağdur yakınları kendisine ulaştığı için en başından beri davayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı hukukçu Gökçe Gökçen konuyla ilgili olarak ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Mersin’de 3 kız kardeş yıllarca öz babaları tarafından yıllarca istismar edildiler. Aradan yıllar geçtikten sonra bu kadınlar haklarını aramaya karar verdiler. Dava açtılar. Davanın başlarında istismarcı baba tutuklanmıştı. Ama ne yazık ki sonraki duruşmalarda serbest kaldı. İstismarcı baba şu an serbest ama çocukluklarında istismara uğrayan bu kadınlar hala bu travmalarıyla yaşamak durumundalar. Bizler de CHP olarak davanın ilk gününden bugüne kadar takip ediyoruz. Bir çocuk daha istismara uğramasın diye. Dünkü duruşmada yine bir tutuklama kararı çıkmadı. Bir sonraki duruşma 31 Mart’ta bizler 3 kız kardeşin yanında olmaya devam edeceğiz.”

AYRIK OTU GİBİ TEMİZLEYİN

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan da duruşma sonrasında, “Bu kızlar hem kendilerinin hem başka kızların hayatlarını kurtarıyorlar. Biz mahkeme heyetinden adil bir karar bekliyoruz. Ülkemizdeki tüm çocuklara sesleniyorum istismarcıları adalet önüne çıkarın, bu alçakları ayrık otu gibi temizleyin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2021, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER