Adana'da zehirlenen 25 sokak kedisinden 17 si öldü,5'i kayıp

Adana’nın Karataş ilçesinde bir sitede Zahide Yaşat’ın (60) beslediği 25 sokak kedisinden 17´si öldü, 5´i ise kayboldu.

Adana'da zehirlenen 25  sokak kedisinden 17 si öldü,5'i kayıp


Kente bağlı Tuzla ilçesindeki bir sitede 25 sokak kedisini besleyen Zahide Yaşat (60),sabah saatlerinde içlerinden birinin rahatsızlandığını fark edip, veterinere götürdü. Kedinin tedavisini yaptırdıktan sonra yeniden siteye dönen Yaşat, diğerlerinin de yerde yattığını görünce hemen veterineri aradı. Veterinerin müdahale ettiği kedilerden 17´si öldü, 3´ü ise tedaviye alındı. 5 kedinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Gözyaşları içinde açıklama yapan Yaşat, "Art arda 4 kedimiz öldü. Diğer kediler ise devamlı bağırarak acı çekiyorlardı. Tekrardan veterineri çağırdım. Veteriner hepsinin zehirlendiğini söyledi" dedi.

Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım da, "Karataş ilçesinde bir site içerisinde hayvanseverlerin baktığı 20 den fazla kedi zehirlendi. Çok kötü durumda olan 4 yavru kedimizi hemen Tarım İl Müdürlüğü olay yerine giderek tedavi altına aldı. Bu 4 kedimizin de maalesef 1 tanesini kaybetti. 3'ünün durumu iyi" diye konuştu.

Zehirlenme olayını vahşet olarak tanımlayan Yıldırım, "Türkiye´nin her tarafından hayvan zehirlenmesi ve şiddet olaylarının tırmanmaya başladığına şahit oluyoruz. Bir canlının saatlerce can çekişerek ölmesi ve iç organlarının parçalanarak ölmesi, hiçbir insanın vicdanına sığacak bir şey değil. Bu hayvanlar iç organları parçalandığı için feryat ederek ölüyorlar." ifadesini kullandı.

Ülke genelinde 2020 yılı içerisinde 5 bine yakın sokak hayvanının zehirlenerek öldüğünü söyleyen Yıldırım, "Bunun yanı sıra silahla vurulan, ayağı kesilen gibi çok farklı şiddet olayları var. Allah korkusu ve vicdan taşıyanların hayvanların saatlerce can çekişerek ölmesini kabul etmemelidir. Bu bir vicdan sorunudur. Bunu yapan insanlar bana göre gözü dönmüş bir canidir. Bunu yapanlar başka bir zaman toplumda kadına da şiddet uygulayabilir" değerlendirmesini yaptı. (T24)

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER