Aşuk isimli kedisine depremden 42 gün sonra kavuştu

İzmir depremi sonrası kaybolan "Aşuk" isimli kedi 42 gün sonra sahibine kavuştu.

Aşuk   isimli  kedisine depremden  42 gün  sonra kavuştu

Depremden sonra kaçıp ağır hasarlı iki binasının arasında mahsur kalan "Aşuk" Karşıyaka Belediye ekipleri tarafından duvar delinerek kurtarıldı. Mucize kedinin sahibi Yasemin hanım, Yunus Emre'nin şiirinden esinlenerek kedilerine "Aşuk" ve "Maşuk" isimleri verdiğini ve mucizelere inandığını söyledi. 

"Aşuk" isimli kedi, İzmir depreminden beri kayıptı. Sahibi Yasemin Saymaz, depremden beri enkazlarda ve ilan bastırarak kedisini arıyordu. Saymaz umudunu kesmişken bir mucize yaşandı ve Aşuk, depremde hasar gören iki binanın arasındaki duvarda sıkışmış halde bulundu. Veterinerler, kedinin depremden sonra kaçtığını ancak içgüdüleri nedeniyle yine yaşadığı eve döndüğünü bu sırada da iki bina arasındaki boşluğa düşüp çıkamadığı yorumunu yaptılar. Aşuk'un sahibi Yasemin Saymaz, kedisinin bulunmasından yaşadığı mutluluğu ANKA'ya anlattı. 

"KEDİMİ GÖRÜNCE NEREDEYSE BAYILACAKTIM"

Kedisini aradığını herkesin bildiğini söyleyen Saymaz, "O gün kapıma iki genç geldi, iki binanın arasından bir kediyi kurtarmaya çalıştıklarını benim kedim olabileceğini söylediler. Aşuk olacağına ihtimal vermedim ama yine de bir canı kurtarmak için yardım etmeye gittim. Duvar delikten sonra el feneriyle baktım kedim Aşuk oradaydı. O an neredeyse bayılacaktım, ellerim titredi, göz yaşlarımı tutamadım" diyerek şaşkınlığını ve mutluluğunu dile getirdi. Saymaz, Karşıyaka Belediyesi görevlileri ve çevredekilerin yardımıyla kedisinin kurtarıldığını söyleyerek yardım edenlere ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a teşekkür etti. 

"KEDİME ŞÜKÜR VE TESLİMİYETLE KAVUŞTUM"

Saymaz, "Aşuk kaybolduğundan beri hep geri döneceğine inandım, ilanlar bastırdım, enkazda çatılarda kedimi aradım sonrasında rabbim aldı buna da şükür dedim. Şükrettim ve teslim oldum vesvese yapmayı bırakınca mucize gerçekleşti. Ben mucizelere inanan biriyim. İki kedim var, Yunus Emre'nin şiirinden esinlenerek kedilerimin adını 'Aşuk' ve 'Maşuk' koydum" diyerek kedileriyle arasındaki bağın çok güçlü olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2020, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER