Atatürk hayranı Hira Ankara'ya davet edildi

Hira’nın babası inşaat ustası Mehmet Şerif Karahan, kızının Atatürk sevgisine rağmen Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret edemeyince, kızı için 10 gün uğraşarak bahçeye kardan bir minyatür Anıtkabir maketi yaptı.

Atatürk hayranı Hira Ankara'ya davet edildi

 Bu haberlerin basında yer almasının ardından Bakan Akar’ın talimatı üzerine Hakkari’deki 3. Piyade Tümeni’nde görevli Ceyda Binbaşı ve beraberindeki subaylar Hira’yı ve ailesini yaşadıkları evde ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Hira askerlere babasının kendisi için evlerinin bahçesinde kardan yaptığı “Anıtkabir”i gezdirdi.

Hira, askerlerin ziyaretinden ve Ankara davetinden duyduğu mutluluğu, "Bize hediyeler getirdiler çok sevindim. Asker amcalar ablalar geldi çok mutluyum. Sayın Bakanımız bizi Ankara'ya davet etti. Bu yüzden çok mutlu olduk” sözleriyle anlattı.

Milli Savunma Bakanlığı Hira ve ailesine yapılan daveti twitter’dan da duyurdu. Bakanlık paylaşımı şöyle:

“Hakkâri/Yüksekova’da yaşayan minik Hira’nın Atatürk’ü çok sevdiğini ve Anıtkabir’i ziyaret etmek istediğini duyduk. Bakanımız Sn. Hulusi Akar’ın daveti üzerine yolculuk hazırlıklarına başlayan Hira’mızı Ankara’da heyecanla bekliyoruz. Evinde ziyaret ettiğimiz minik Hira, asker abi ve ablalarına babasının yaptığı kardan Anıtkabir’i gezdirerek evinde sıcacık çay ikram etti. İçimizi ısıtan Hira'mızı o güzel gözlerinden öpüyoruz.”

MANSUR YAVAŞ DA DAVET ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da dün yaptığı açıklamada Hira'nın babasına seslenerek şu daveti yapmıştı:

"Sevgili Mehmet, Bağımsızlığın, demokrasinin, adaletin önemini ve bir milletin verdiği mücadeleyi güzel kızımız Hira'ya, Milli Mücadelemizin kalbinde, Anıtkabir'de anlatmak isterim. Sizi ve değerli ailenizi ağırlamaktan onur duyarım."

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2021, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER