Balçova'nın can dostları emin ellerde

Balçova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokaklarda yaşayan can dostlar için çalışmalarını sürdürüyor. Sahipsiz hayvanların tedavisi için oluşturulan ameliyathane tam kapasite ile çalışırken, geçici barınma kulübelerinin sayısı ve kalitesi artırıldı.

Balçova'nın can dostları emin ellerde

Sokakta yaşayan can dostların sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmesi için çalışmalar yürüten Balçova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hizmet ağını genişletiyor. Müdürlük bünyesindeki geçici hayvan bakımevine yeni kedi ve köpek kulübeleri konulurken, ameliyathanede ise sahipsiz hayvanların aşılama, tedavi, kısırlaştırma ve işaretleme işlemleri yapılarak, alındıkları ortama bırakılıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne alınan mobil ultrason cihazıyla da klinik hizmetlerin kalitesinin artırılması hedefleniyor. Bunun yanında ilçenin farklı noktalarındaki beslenme öbekleri ve Pati Parklar ekipler tarafından temizleniyor ve buralara düzenl olarak mama bırakılıyor.  
 
Doğadaki her canlının yaşam hakkına saygılı olduklarını ivurgulayan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Biz de belediye olarak onların yaşam hakkını savunmak ve daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. 2020 yılı Kasım ayına kadar 3000 civarında sahipsiz hayvanın tedavisini, 1000 civarında can dostumuzun ise kısırlaştırmasını yapıp sisteme kaydettik. Ayrıca Müdürlüğümüz ile hayvan sever vatandaşlarımız ve hayvan dostu sivil toplum örgütleri arasında da çok iyi bir diyalog var. Çocuklarımıza da hayvan sevgisi aşılamak için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için ilçemizin üç ayrı noktasına Pati Park yaptık. Bu parkların sayısını artıracağız” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER