Berkin Elvan, ölümünün 7. yılında mezarı başında anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Berkin Elvan, ölümünün 7. yılında mezarı başında anıldı

 Anne Gülsüm Elvan, burada yaptığı konuşmada, "Olmayan bir adaletin peşinden koşuyoruz. Geçenlerde yine Gezi’ye değindi. İçerisinde bitmeyen bir yara. Diyor ki 'Yine bir Gezi yapmayı düşünürlerse hesabını sorduk soracağız da.' Hesabın bu mu Recep Tayyip Erdoğan? 14 yaşında bir çocuk… Vicdanın varsa seni vicdanınla baş başa bırakıyorum" dedi.

Elvan'ın Feriköy'de bulunan mezarı başında bugün düzenlenen anma törenine ailesi, sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri katıldı. 

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, burada yaptığı konuşmada 7 yıldır sürdürdükleri adalet mücadelesi için "Olmayan bir adaletin peşinden koşuyoruz" dedi. Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek şöyle konuştu:

"7 yıldır sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde, adaleti göremeyeceğimizi anladık. Olmayan bir adaletin peşinden koşuyoruz. Geçenlerde yine Gezi’ye değindi. İçerisinde bitmeyen bir yara. Diyor ki 'Yine bir Gezi yapmayı düşünürlerse hesabını sorduk soracağız da.' Hesabın bu mu Recep Tayyip Erdoğan? 14 yaşında bir çocuk…

Vicdanın varsa seni vicdanınla baş başa bırakıyorum. 7 yıldır bu acıyı çektirdin bana. Yine üstümüze saldırmaya çalışıyorsun. Yeter artık. Senin bu ülkeye 17 yıldır verdiğin zarar her yerde… Roboski’yi mi unutalım, Suruç’u mu unutalım, Ankara’ya mı unutalım, Miray bebeği mi unutalım, sokak ortasında öldürülen kadınları mı unutalım?"

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. 269 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan, 14 yaşındayken ve 11 Mart 2014 tarihinde yaşamını yitirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER