Bimeks işçileri: Hırsız Vedat Akgiray, ders verme hakkımızı ver

4 yıldır tazminatlarını ve içeride kalan maaşlarını alamayan Bimeks çalışanları bugün eski patronları Vedat Akgiray'ın Finans Profesörlüğü yaptığı Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yaptı.

Bimeks işçileri: Hırsız Vedat Akgiray, ders verme hakkımızı ver


Toplamda bin 500 işçinin 2016'dan bu yana alacak mücadelesi sürüyor. Bir grup eski BİMEKS işçisi, eski patronları Vedat Akgiray'ın Finans Profesörü olarak görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısında basın açıklaması yaptı. Haklarını savunacaklarını ve asla pes etmeyeceklerini ifade eden işçiler, basına yaptıkları açıklama sonrasında oturma eylemine geçti. Polis, pandemi dolayısıyla oturma eylemine izin veremeyeceklerini belirterek, işçilere müdahale etti. Eyleme devam etmek isteyen 2'si kadın 3'ü erkek 5 kişi gözaltına alındı. Basın açıklaması yapan Dilek Aslan konuşması sonrası fenalaştı, tansiyonu çıkan Aslan'ın durumu bir süre sonra düzeldi.

"BATAN İNSAN VİLLADA YAŞAMAZ"

Eylem yapan işçilerden Dilek Aslan, "Bizler buraya boşu boşuna gelmiyoruz, hırsız değiliz hakkımızı istiyoruz. İyi niyetimizle 4 yıldır bekliyorduk, gerçekten battılar sanıyorduk, meğer bu insanlar devleti bile dolandırmışlar. Bize verilmesi gereken 52 milyonu vermediler. Dini duyguları kullanarak mesajlar attılar. 'Borcumuzu ödeyeceğiz, gerekirse evimizi satarız' dediler fakat 4 yıldır hakkımızı vermediler" dedi.

"BİR CANIM VAR O DA BU YOLDA GİDECEK"

"Bize verilmesi gereken 52 milyonun hesabını sormuyorlar. Bizleri tehdit ediyorlar, etsinler. Alacakları bir canımız var onu da alsınlar" diyen Dilek Aslan, şunları söyledi:

"O Vedat Akgiray'a söylüyorum; kardeşine yardım edecek. 'Ben şirketten ayrıldım' diyor. Bunlara inanmıyoruz. Gitti Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı oldu, orada borsayı da dolandırdı. Devletim geldi ödül olarak onu bu üniversitede çalıştırıyor. Neden maaşına el konulmuyor? Devlet bize neden öyle destek vermiyor? Bu patronlar kim? Neden bunlara destek olunuyor? Her suçları kapanıyor? Biz en ufak bir suçta hapsi boyluyoruz. Polis kardeşlerimiz bizi gözaltına almak zorunda kalıyor.

"BİZ HIRSIZLIK YAPMIYORUZ, HIRSIZ ORADA"

Diyeceğim şu, villasını mı satıyor, neyi satıyorsa satsın bizim hakkımızı versin. Ben çocuklarımın hakkını yedirmeyeceğim. Benim korkum kalmadı, benim tazminatımı vereceksin. İçeride kalan maaşımı vereceksin. Vicdanın varsa, biraz merhametin varsa, yok gerçi biliyorum. Ama rahat uyumak istiyorsan maaşlarımızı tazminatlarımızı vereceksin. Biz burada canımızı dişimize takıp geliyoruz, hırsızlık yapmıyoruz, hırsız orada."

"BU ADAM BURADAN ELLERİ KELEPÇELİ ÇIKACAK"

İşçilerden biri Vedat Akgiray'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde profesörlük yapmasına şöyle tepki gösterdi:

"Vedat Akgiray, gelsin masaya otursun bizim hakkımızı versin. Boğaziçi Üniversitesi uyumaya devam etmesin, böyle bir adama 'İş Etiği' dersi verdirtmesin. Kovsun bunu buradan, ya bizim paramızı verecek ya da buradan elleri kelepçeli çıkacak. Bu adam burada ders veremez."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER