Civan Canova, yarın son yolculuğuna uğurlanacak

Civan Canova, yarın son yolculuğuna uğurlanacak


67 yaşındaki oyuncu, bir süre önce akciğerinde kitle tespit edildiğini duyurmuştu


Çiçek Taksi', 'Fatmagül'ün Suçu Ne?', 'Paramparça', 'Karadayı' 'Atiye' ve son olarak 'Üç Kuruş'ta rol alan Civan Canova, iki gün önce hayatını kaybetmişti. Usta oyuncu, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Son olarak Show TV'nin fenomen dizisi 'Üç Kuruş'ta 'Oktay' karakterini canlandıran Civan Canova, 67 yaşında yaşamını yitirmişti. Usta oyuncunun cenaze töreniyle ilgili detaylar belli oldu.

Civan Canova için 23 Ağustos Salı günü saat 11.00'de Mecidiyeköy Büyük Sahne'de tören düzenlenecek. Öğle vakti Zincirlikuyu Camii'nde cenaze namazı kılınacak olan ünlü oyuncunun, ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

Civan Canova kimdir?
Tam adı Ahmet Civan Canova olan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, 28 Haziran 1955'te Ankara'da dünyaya geldi.

Devlet Tiyatrosu oyunculuğuna 1979'da başlayan Canova, 1990'lı yıllardan itibaren yazdığı tiyatro oyunları ile ödüller aldı.

Birçok dizi ve filmde yer alan sanatçı, 2006'da "Eve Dönüş" filmindeki işkenceci polis rolü ile Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü, 2011'de de "Ölüleri Gömün" oyunundaki rolü ile Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü'nü kazandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2022, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER