Çocuk istismarcısına 22 yıl 6 ay hapis

Burdur’da 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan kamyon şoförü 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çocuk istismarcısına 22 yıl 6 ay hapis


Denizli'de 2021 yılı ocak ayında kaldığı yurttan kaçarak İzmir’e gitmek için otostop yapan 14 yaşındaki çocuğu kamyonuna alan 48 yaşındaki kamyon şoförü Orhan Kesimci, çocuğun şikayeti üzerine gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürülmüştü. Şoför hakkında, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “çocuğa karşı cinsel taciz ve müstehcenlik” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Orhan Kesimci hakkında, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamanın karar duruşması bugün yapıldı. Kesimci, duruşmaya Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığı ile katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı da duruşmayı takip etti.

Son sözü sorulan Kesimci, suçlamaları kabul etmedi, hakkında beraat kararı verilmesini ve tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti Orhan Kesimci’nin “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla 20 yıl, “müstehcenlik” suçlaması ile ise 2 yıl 6 ay hapis ve 200 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2022, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER