Eskişehir Süleyman Çakır Huzurevi'ne koronavirüs ölümleri nedeniyle yargı yolu açıldı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Süleyman Çakır Huzurevi’nde pandemi döneminde 20’ye yakın ölümün gerçekleşmesi üzerine sorumlu personel ve yöneticiler hakkında yargılamanın yolunun açıldığını duyurdu.

Eskişehir Süleyman Çakır Huzurevi'ne  koronavirüs ölümleri nedeniyle yargı  yolu açıldı


Eskişehir Süleyman Çakır Huzurevi’nde aynı anda toplam 75 kişiye koronavirüs bulaşması sonucu 10’u koronavirüs teşhisiyle toplam 20’ye yakın ölüm yaşanmasının ardından başlatılan incelemeler sonucunda, ölümlerde ihmali görülen kurum personeli ile yöneticilerinin yargılanmasının yolu açıldı. İlk incelemede ölümlere ilişkin sorumluluğun sadece iki sağlık personeline çıkarılmasına yapılan itirazlar üzerine, Eskişehir Valiliğince yapılan son incelemede, eski huzurevi müdürü ile eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü’nün soruşturulmasına izin verilmesi kararı çıktı. Kararı CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer duyurdu. 

Huzurevinde koronavirüs sonucu hayatını kaybeden idari personel Sadık Kaya’nın kızı Merve Kaya Erdoğan, “Aylardır harcadığımız çabalar sonrasında babamın kronik rahatsızlığı olmasına rağmen zorla çalıştırılmasında ve koronavirüs nedeniyle ölümünde sorumluluğu bulunan yöneticiler nihayet yargılanacak. Babamı geri getiremeyiz, ama tek dileğimiz gerçek sorumluların ortaya çıkarılarak, adaletin yerini bulmasıdır” dedi.

Merve Kaya’nın Avukatı Kemal Sayılır, “İlk incelemede yöneticiler hakkında soruşturma izni verilmedi. Ölümlerin faturası 2 sağlık çalışanına kesilmek istendi. İtirazlarımız üzerine yöneticiler hakkında adli soruşturma izni verildi. Sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

‘YARGININ İHMALLERİ CEZALANDIRACAĞINA İNANIYORUM’

CHP'li Çakirözer ise huzurevi önünde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Yeni Eskişehir Valisi de bir inceleme daha başlattı. Ve yöneticilerin de soruşturulmasının önü açıldı. Artık söz yargının. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet’in savcı ve hakimleri de huzurevlerine emanet edilen yaşlılarımızın ve kurum çalışanlarının ölümüne neden olan vahim ihmallerde kimlerin sorumlu olduğunu ortaya çıkaracak ve gerekirse cezalandıracaktır. Yargının Eskişehir huzurevindeki ihmallerle ilgili vereceği kararlar bundan sonra benzer ihmalleri ve ölümleri önleyici olacağı için büyük öneme sahip. Yargının bu ölümlerdeki ihmalleri sonuna kadar soruşturarak, ihmalleri olanları cezalandırılacağına inanıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2020, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER