Fazıl Say: Ayrı evlerde yeni aşıklar gibi yaşıyoruz

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve Ece Dağıstan'ın, "evlendikten sonra evlerimizi birleştirmedik" itirafı şaşkınlık yarattı. Uzman psikolog ve aile terapisti, ünlü çiftin evliliğini yorumladı.

Fazıl Say: Ayrı evlerde yeni aşıklar gibi yaşıyoruz

Fazıl Say ile Ocak 2019'da Milano'da dünyaevine giren Ece Dağıstan, "Biz sevgililiğe devam ediyoruz. Evlerimizi bile birleştirmedik. Ben Fazıl'a veya o bana, hâlâ sırt çantamızla gelip gidiyoruz" dedi. 

Eşine katılan 51 yaşındaki piyanist, "Asla sıkılmayız. Ayrı evlerde yeni aşıklar gibi yaşıyoruz. Herkesin kendi işi, çalışması, hayatının bireyselliği var" şeklinde konuştu.

Milliyet gazetesinden Ali Eyüboğlu, "Ayrı Evlerde Hayat 'Evlilik' Sayılır mı?" başlıklı yazısı ile ünlü çiftin dikkat çeken bu sözlerini köşesine taşıdı:

"Fazıl Say ve eşi Ece Dağıstan’ın Magnet Quarterly dergisine evliliklerine dair yaptıkları açıklama, okuyan herkesi şaşırttı. Çünkü çift, evlendikten sonra hiç birlikte yaşamadıklarını, sevgililiğe devam ettiklerini açıkladı.

Bugüne kadar, birbirini seven iki insanın resmi nikah yaparak, hayatlarını birleştirip yuva kurması olarak bildiğimiz evliliğe, Say ve Dağıstan’ın herkesin kendi evinde bekar gibi yaşayarak devam etmesinin ne anlama geldiğini anlamak uzmanlık gerektirir.

Ben de o yüzden uzman psikolog ve aile terapisti Yeşim Akıncı’ya danıştım. Akıncı, ayrı evlerde yeni aşıklar gibi yaşayan çiftin evliliğini yorumladı.

Yeşim Akıncı'nın yorumu şöyle:

Taraflar bir arada yaşamazsa, evliliğin dinamikleri bu yaşama şekline göre değişim gösterir. Ait olma, cinsellik, sevilme, bir şeyleri paylaşma olmadığı zaman, ona sağlıklı bir evlilik de denilemez.

Hayat bir seçimdir! Ayrı evlerde, resmi nikah altında, kişilerin özgürlük alanları tehdit edilmeden, cinselliğin doyumlu yaşandığı, güven verici, sadık ve sevgi dolu bir ilişki, flört tadında devam edebilir."(posta)

  

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2021, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER