Ferdane Kurt'un katiline müebbet hapis

Bayrampaşa’da 12 Ocak 2021 tarihinde Ferdane Kurt’u, 3 yaşındaki oğluyla birlikte kaldığı bir otelde öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Cemil Yar’ın davasında karar çıktı

Ferdane Kurt'un katiline müebbet hapis

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde, Ferdane Kurt (43) adlı kadını, 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte kaldığı otelde boğarak öldürdüğü için yargılanan Cemil Yar, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, sanığın cezasında indirim yapmadı.

. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Cemil Yar katıldı. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı Hatice Boz ile sanık avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmada açıkladığı esas hakkındaki görüşünü tekrar etti. Aile Bakanlığı avukatı Hatice Boz, mütalaada yer alan 'kasten öldürme' kısmına katıldıklarını, ancak sanığın 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi.

“KİMSENİN BANA İHANET ETMESİNİ İSTEMİYORUM"

Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Cemal Yar, önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyleyerek, “Otel sahibinin eşi ve Hasan Kıyıcı’nın bulunmasını istiyorum. Müştekilere soru sormak istiyorum. Ben soru sormadan bu cezayı almak istemiyorum. Kendimi ifade etmem için bu insanların burada olması lazım” dedi. Son sözü sorulduğunda ise “Ben kimseye ihanet etmedim, kimsenin de bana ihanet etmesini istemiyorum” diye konuştu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Cemil Yar’a 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığa verilen cezada indirim yapmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER