İşten çıkarılan taşeron PTT işçileri eylem başlattı

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan taşeron PTT işçileri İstanbul, İzmir ve Bursa'daki PTT Baş Müdürlükleri önünde oturma eylemi başlattı.

İşten çıkarılan taşeron PTT işçileri  eylem başlattı


İl ve dağıtım merkezlerinde çalışan birçok taşeron PTT işçisi, PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen'e üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Ardından PTT Kargo-Sen’in dört, PTT-Sen’in altı yöneticisinin işine son verildi, kalan yöneticiler ise ücretsiz izne çıkarıldı. Bunun üzerine PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen yönetimi eylem kararı aldı. 

PTT işçileri, PTT İstanbul, İzmir ve Bursa Bölge Müdürlükleri önünde hafta içi her gün 11.00-17.00 arası oturma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

İstanbul'daki PTT Baş Müdürlüğü önünde bir araya gelen işçiler, "PTT’de sendikal baskı son bulsun, işten çıkarılanlar işe iade edilsin" pankartı açarak oturma eylemini başlattı. İşçiler, "Sendika hakkımız engellenemez", "İşten atmak suçtur, sendika haktır" sloganlarını attı. 

Taşeron işçi Süleyman Şen, ANKA'ya yaptığı açıklamada, haklarını alana kadar oturma eylemini sürdüreceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"2020 Ağustos ayında PTT ihale döneminde Ege ve Marmara Bölgesi'nde yetki başvurusu yaptık. Bunun sonrasında PTT-Sen Genel Başkanımız dahil 4 yöneticimizi işten attı. Son yaşanan olaylar neticesinde yetki başvurusunda bulunan bizleri de işten attılar. 5 arkadaşımızı da ücretsiz izne gönderdiler. Bu arkadaşlarımızı da yasak bittikten sonra işten atacaklarını biliyoruz. Sinmeyeceğiz, hakkımızı alana kadar burada oturma eylemine devam edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2020, 19:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER