İstiklal Caddesinde sağdan yürüyüşler başladı

Pandemi süresinde en yüksek vaka sayılarına ulaşılınca, tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da önlemler artırıldı. Kentin en çok turist ağırlayan, en kalabalık caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde de yeni tedbirler uygulanacatk. Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, salgınla mücadele kapsamında alınan kararları dün sosyal medya hesabından duyurdu.

İstiklal Caddesinde sağdan yürüyüşler başladı

Beyoğlu Kaykamakamlığı'nın, koronavirüs önlemleri çerçevesinde aldığı, 'İstiklal Caddesi'nde herkes yolun sağından yürüyecek, aynı anda 7 binden fazla kişi caddeye çıkamayacak' kararı bugün sabah saat 10.00'dan itibaren uygulamaya kondu. Caddeye Taksim ve Tünel yönünden girişlerde konuşlanan polis, vatandaşları, yolun sağına yönlendirirken, genelde uyum sağlandığı gözlendi.

Kaymakam Demirelli, vatandaşlardan uymalarını beklediğini ifade ettiği, düzenlemeyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Değerli İstanbullular #Koronavirüs tedbirleri kapsamında, insan yoğunluğundan kaynaklı bulaş riskini azaltmak için İstiklal Caddesi’ne girişleri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile sınırlandırdık. Caddenin Taksim Meydanı girişinden Tünel Meydanı'na kadar olan kısmında aynı anda 7000 kişi bulunabilecek ve yoğunluğun artması durumunda girişleri geçici olarak durduracağız. Aynı zamanda yüz yüze gelecek şekilde yürümenin bulaş riskini daha da artırması nedeniyle tramvay yolu orta nokta kabul edilerek herkesin sağdan yürümesine karar verdik. Caddenin kalabalık olması ve bulaş riskini azaltmak için bu kararı almak durumunda kaldık. Caddedeki tüm esnaf ve işyeri sahiplerimizden, vatandaşlarımızdan ve gezmeye gelen tüm yabancı misafirlerimizden bizi anlayışla karşılamalarını ve bu kısıtlamalara uymalarını bekliyoruz."

UYGULAMA BAŞLADI, SORUN YAŞANMADI

Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı'yla alınan kararlar çervevesinde, bugün sabah saat 10.00'dan itibaren İstiklal Caddesi'nin Tünel ve Taksim girişlerinde polisler konuşlandı. Polisler vatandaşları ve turistleri yolun sağından yürümeleri konusunda uyardı. Genel olarak  vatandaşların uyum gösterdiği fark edilirken, bu kuraldan habersiz şekilde yolun solundan ya da ortasından yürüyen vatandaşlar da oldu. 

Bu arada, kaymakamlığın uyarısında öngörülen 7 bin gibi bir azami kalabalığa ulaşılmadı. Caddenin eski şaşalı, canlı günlerinden eser yoktu. Hiçbir lokanta ya da kafeterya müşteri kabul edemediği için insan yoğunluğu gözlenmedi. Günün en kalabalık görüntülerini oluşturduğu akşam üzerinde dahi cadde son derece sakindi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER