Kadıköy'de 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kadıköy Kalamış Parkı’nda düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. 19 Mayıs Bisiklet Turu için bir araya gelen yüzlerce bisikletli, 12 kilometre boyunca pedal çevirdi.

Kadıköy'de 19 Mayıs coşkusu

Kadıköy'deki 19 Mayıs etkinliklerinin ilk durağı, İskele Meydanı’ndaki Atatürk anıtı oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. Resmi törenin ardından Kalamış Atatürk Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı. Kadıköy'deki kutlamaların en renkli anlarını 12 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler oluşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kalamış Atatürk Parkı'nda başlayan bisiklet turunda her yaştan bisikletçi Türk bayrakları taşıyan balonlarla pedal çevirdi. Sahil yolu boyunca pedal çeviren bisikletli grup yaklaşık 1 saat süren tur sonrasında Bağdat Caddesi üzerinden Kalamış Parkı’na geri döndü. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, turun bitiminde bisikletlilere madalya takarak tebrik etti.

BEYAZ ÜNİFORMALARLA BANDO GEÇİDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Piri Reis Üniversitesi boru trampet takımı yaptıkları yürüyüşle törene katılanlara güzel anlar yaşattı. Bembeyaz üniformaları eşliğinde trampet ve davullarla yürüyen gençler alkışlar eşliğinde karşıladı. Grubun yürüyüşü balonların gökyüzüne bırakılması ile son buldu. Beşiktaş Belediyesi Halk Oyunu ekibi çeşitli yörelerden sergiledikleri oyunlarla vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

KADINLAR BU KEZ RUGBY’DE YARIŞTI

Kadıköy Ladies Rugby takımı da etkinlikler kapsamında gösteri maçı yaptı. Amerikan futboluna benzeyen sert bir spor olarak bilinen rugby’de mücadele eden kadınlar büyük ilgi gördü.

HER BİR KÖŞEDE SPOR VARDI

Kalamış Parkı’ndaki etkinlik alanının her bir köşesinde spor müsabakaları vardı. Erkek ve kız takım halı sahalarda birbirileriyle yarıştı. Türkiye Liseler Arası Plaj Voleybolu turnuvası İstanbul ayağı düzenlendi. Oyun alanlarında kaykay, frizbi, tırmanma duvarı, trambolin, langırt, rodeo gibi etkinlikler gün boyu devam etti.

MELEK MOSSO VE FATMA TURGUT KONSERİ

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs şenlikleri akşam Melek Mosso ve Fatma Turgut konseri ile devam edecek. Saat 19.00’da Kalamış Atatürk Parkı’nda başlayacak ücretsiz konsere herkes davetli.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER