Muhtar Sücüllü isyan etti: Aşk mektubu değil, icra mektubu bunlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’deki muhtar ziyaretleri kapsamında Merkezefendi İlçesi Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü'yü ziyaret etti

Muhtar Sücüllü  isyan etti: Aşk mektubu değil, icra mektubu bunlar

Borçlusuna tebliğ edilemediği için mahalle muhtarlarına bırakılan tebligatların dağ gibi birikmesi ülkenin ekonomik durumunun bir göstergesi haline geldi. Denizli Merkezefendi İlçesi Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü, “Dört bin nüfuslu mahallede üç aydan bu yana biriken ortalama bin tebligat mektubu var. Mimardan mühendise, iş insanından sigortasını ödeyemeyene, yüzlerce yurttaşımıza tebligat mektupları geliyor. Espri yapıyorlar ‘keşke aşk mektubu gelse’ diye, ama maalesef icra mektupları geliyor” dedi.
.
 Muhtar Sücüllü “Dört bin nüfuslu mahallede üç aydan bu yana biriken ortalama bin tebligat mektubu var. Maske cezaları var. ‘Suç ve Ceza’ isimli bir tiyatro oyunun içinde gibiyim. Yüzlerce icra takibi tebligatı vatandaşı bekliyor. Gelen mektuplar arasında, icra evrakları var. Mimarlar, mühendisler, şirketler sigortalarını ödeyemeyenler, iş insanları var. İnsanlar kalsın muhtarım evrak beklesin ödeyecek gücüm yok diyor, çünkü iş alanları kısıtlanmış durumda” diyerek aylardır masasında bekleyen tebligat zarflarını gösterdi.

KEŞKE AŞK MEKTUBU GELSE AMA…

Muhtar Tülay Sücüllü, “Muhtarlık kapısından içeri üzülerek giriyorum. Her gün gözümü evrakla açıyorum, ‘işin çok mu yoğun’ diye soruyorlar? Espri yapıyorlar keşke aşk mektubu gelse diye ama maalesef icra mektupları geliyor. Gelen evrakı üç ay kadar bekletme süresi var ama 6-7 ay kadar bekletiyoruz, gelip alırlar diye” yorumunu paylaştı.

“SARAY’IN ŞATAFAT DÜŞKÜNLÜĞÜNÜN FATURASINI HALK MI ÖDEYECEK?”

Pandemi sürecinde yaşanan mağduriyetlerin arttığına dikkat çeken CHP’li Gülizar Karaca da şu değerlendirmeyi yaptı:

“4 bin seçmeni olan mahallenin yaklaşık dörtte biri icralık durumda… Bu mektuplar, bu mahalle bir gösterge... Yaşanan sorunlar ortada… Ödeme emirleri, tebligatlar, icralar, mektuplar, cezalar, borçlar, ödenemeyen sigortalar, icra takipleri yaşanan ekonomik buhranı gözler önüne seriyor. Batık krediler nedeniyle önümüzdeki yıl çok sayıda şirketin iflas edeceğine işaret ediliyor. 2020 yılı sonu itibariyle icra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyona ulaştı. 2023’te 2 trilyon dolar geliriniz olacak diye vaatte bulundular. 25 bin dolar kişi başına geliriniz olacak dediler. Ancak 2023’e iki yıl kala, bu hedefler fos çıktı. 2008’de milli gelir 783 milyar dolardı. Bugün 702 milyar dolara düştü. 2007’de kişi başına gelir 9 bin 735 dolardı. Bugün 8 bin 381 dolar. Sadece vatandaşlarımızın tüketici kredisi ve kredi kartı borcu son bir yılda yüzde 44 arttı, 820 milyar TL’ye ulaştı. Bankalarda yakın izlemedeki kredilerin tutarı ise 360 milyar lira, takipteki alacak bakiyesi 150 milyar liraya çıktı. Bunca borç nasıl ödenecek? Saray’ın şatafat düşkünlüğünün faturasını bu halk mı ödeyecek?”

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2021, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER