Müsizyenler İBB'den Erzak yardımı istedi

İstanbul Müzik Sahne Sanatçıları Derneği Sözcüsü Ayhan Ak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki parkta bir basın açıklaması yaptı.

Müsizyenler İBB'den Erzak yardımı istedi

Pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında kafe ve restoranların kapalı olması müzisyenleri zor durumda bıraktı.  Ak, “İzmir’de çalışan arkadaşlarımıza sağ olsun belediye olsun Kızılay olsun bir şekilde yardım ulaştırıyor. Ankara’da yine aynı. Biz istiyoruz ki buradaki yetkililerimiz de müzisyen kardeşlerimize yardımcı olsun" dedi.

Covid-19 pandemisi sürecinde en çok sıkıtı çeken kesimlerden biri de eğlence sektörü ve müzisyenler oldu. Bugüne kadar deneyimli iki müzisyenin geçim sıkıntısı gerekçesiyle intiharı da basına yansıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan Saraçhane Parkı'nda bir basın açıklaması düzenleyen İstanbul Müzik Sahne Sanatçıları Derneği Sözcüsü Ayhan Ak, yardım için Kızılay’a gittiklerin ve dilekçe verdiklerini ancak kendilerinden valilikten fakir kağıdı getirilmesinin istendiğini söyledi.

"BİR YILDIR ÇALIŞMIYORUZ, MAĞDURUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talebinden bulunulduğunu belirten Ak, “Bir senedir çalışamıyoruz. Mağdur durumdayız. Sesimizi duyurmak için geçen cum günü Kızılay’a gittik dilekçemizi verdik. Bugün İBB’ye dilekçemizi verdik. Müzisyen kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İBB’nin bizlere bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz" dedi. Ak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir’de çalışan arkadaşlarımıza sağ olsun belediye olsun Kızılay olsun bir şekilde yardım ulaştırıyor. Ankara’da yine aynı. Biz istiyoruz ki buradaki yetkililerimiz de müzisyen kardeşlerimize yardımcı olsun. İş yerlerimiz kapatıldı. Tamam pandemi var. Ona da saygı duyuyoruz. Ama insanlara bir çözüm yolu da gösterilmiyor. Ne olacak? Daha ne zaman açılacağı da belli değil. Kızılay’a dilekçemizi verdik. Diyor ki 'Gideceksiniz Valiliğe fakir olduğunuzu beyan eden bir evrak yazdıracaksınız'. Biz müzisyenler fakir değiliz ki. Biz iş yerlerimiz kapatıldığı için mağdur durumdayız. Arkadaşımız işleri varken kredi ile ev almış. Üzerine ev görünüyor. Ama şimdi kredisini ödeyemiyor. Ama adamın üzerine ev görünüyor. Yetkililerimizin bize çözüm üretmesi gerekli. Biz dernek olarak 310 arkadaşımızın imzasından oluşan dilekçemizi İBB yetkililerine ilettik. Ellerinden ne geliyorsa bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Erzak yardımı olabilir. Ellerinden ne geliyorsa olabilir.

“YETKİLİLER TOPLANIP ÇÖZÜM ÜRETSİNLER”

Biz müzisyenler toplumun ortak değeriyiz. Biz sahneye çıktığımız zaman bir istek geldiği zaman sen şu partidensin bu partidensin demeyiz. O istediği elimizden geldiği kadar yerine getiririz. Bu yetkililerin hepsi toplanıp bir araya gelsinler en azından bizim için çözüm üretsinler. Hayat devam ediyor. Sadece biz engellendik. 'Eğlence sektöründen artıyor' dediler. Vakalar 30 binlere çıktı. Biz kapalıyken çıktı. Kapatıyorsak ya hep beraber kapatalım işin üzerinden gelelim. Tamam bizi kapatıyorsanız, bu insanlar ne yapacak?  Sazlarını sattılar bir iki ay idare ettiler. Bankalardan kredi aldı. Had

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2021, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER