Parıltı Derneği ailesi iftarda buluştu

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, gelenekselleşen özel iftar yemeğinde buluştu.

Parıltı Derneği ailesi iftarda buluştu

Her yıl, on bir ayın sultanı Ramazan’da bir araya gelen Parıltı ailesi, bu yıl tarih kokan, özel bir mekan olan Binbirdirek Sarnıcı’nda dostlarına ev sahipliği yaptı.

Parıltı çocuklarının eğitimi için Parıltı ailesine güç katan dostları ile gerçekleştirilen iftar yemeğine iş ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinden,Vali Yardımcısı Nihat Nalbant ve eşi, Berrin&Olgun Zorlu, Abdullah&Hülya Avcı, Ömür Sabuncuoğlu, Volkan Babacan, Hilal Özdemir, Merih Turan gibi isimler katıldı. 

Eş başkanlığını ve ev sahipliğini Neşe Gönül ve Dr. Hale Bacakoğlu’nun gerçekleştirdiği gecede misafirler sarnıcın girişinde Mehteran ekibiyle karşılandıktan sonra gecenin sunuculuğunu haber spikeri Hilal Özdemir yaptı. Çocukların daha çok kabartma kitap okuyabilmesi için çekilişten elde edilen gelir ile çok özel bir kabartma yazıcı alınacak. Gece boyunca fasıl dinletisinin olduğu Geleneksel Parıltı iftarından tüm Parıltı dostları mutlu ayrıldı. 

Parıltı Derneği Hakkında

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği 2003 yılında görmeyen çocukların aileleri tarafından kurulmuştur. Özellikle bebeklik, çocukluk ve yetişkinlik çağında görme engelli doğuştan ya da sonradan olan çocuklarımızı bağımsız yaşama hazırlamak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Dernek bünyesinde 2008 yılında hayata geçirilen Kabartma Düşler Özel Eğitim merkezi ile Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 800 çocuğa bağımsız yaşam becerileri öğretirken, özellikle okul çağı ile birlikte kendi gibi gören yaşıtları ile aynı seviyede okumalarını sağlamaya çalışan bir kaynaştırma eğitimini de hedeflemektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER