Ruhunuzu özgürleştirmek elinizde

Nevsah Institute stajyer lider koçlarından Seçil Karanlık ile 13 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleşecek Doğal Nefes Grup Çalışması ile ilgili bir röportaj yaptık.

Ruhunuzu özgürleştirmek elinizde

Son yıllarda ülke gündeminde yoğun ilgi gören ve katılımcı sayısı hızla artan doğal nefes çalışmaları yenilikçi ve farklı yöntemleriyle meraklılarıyla buluşmaya devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de önümüzdeki günlerde İstanbul Etkin İnsan Gelişim Enstitüsü’nde gerçekleşecek. Nevsah Institute stajyer lider koçlarından Seçil Karanlık tarafından yönetilecek olan etkinliğin ilki 13 Temmuz’da yapılacak.

Seçil Karanlık ile doğal nefesi ve “Ruhunu Özgürleştir”  adıyla yapılacak olan çalışmanın ayrıntılarını konuştuk.

Doğal Nefese olan ilginiz nasıl başladı? Bize biraz anlatır mısınız?

Elbette. Uzun süre devam eden bir arayışın son durağı nefes oldu diyebilirim. Pilates ve yoga şu anda da eğitmen seviyesinde çalışmalarımı sürdürdüğüm alanlar. 6 yıl önce katıldığım Mucize Kursu’ nda yaşadığım deneyim, bende vazgeçilmez bir tutkuya dönüştü. Nefes ailesinin bir parçası olmaya karar verdim. Şu anda da Nevşah Institute’ e bağlı nefes koçu olarak çalışmalar yürütmekteyim.

Nefes Koçluğu günümüzde ön plana çıkan mesleklerden olmaya başladı. Nedir bu nefes koçluğu, tarif eder misiniz?

Nefes Koçluğu Federasyonu olarak çalışmalarımızın mesleki bir tanıma kavuşması için yoğun çalışmalar yürüttük. Nihayet mesleki yeterlilik belgemizi aldık. Bunun ötesinde bir nefes koçu kişinin yıllar içinde engellenmiş solunum sistemini fiziksel seviyede açmayı hedefler.Egonun devreye girmesiyle birlikte nefesin tutulmaya başlanması sonucunda solunum sisteminde kapanmış olan bölümlerin açılması öncelikli hedefimizdir. Fiziksel seviyede düşündüğümüzde solunum sistemi yıllarca nefes almayı kısıtlı olarak yaptığı için solunum kaslarının zayıfladığını solunum kapasitesinin azaldığını düşünün. Nasıl ki spor yaparak kaslarımızı çalıştırıyoruz, solunum kaslarımız da tam kapasite ile çalışmadığı için zamanla zayıflıyor. Burada bizim rolümüz kişiye aslında sahip olduğu ve unutmuş olduğu doğal nefesini hatırlatmak ve solunum sisteminin yeniden çalışır hale gelmesine aracı olmak.

Kişi kendi kendine doğal nefesini hatırlayamaz mı? Bir teknik mi uyguluyorsunuz hatırlaması için?

Teknik dediğiniz zaman akla bir gruba toplu olarak gösterilen bazı nefes teknikleri geliyor, fakat bizim yöntemimiz farklı. Öncelikle uzman koçlarımız eşliğinde kişinin nefes analizi yapılıyor, dolayısıyla her kişiye özel çalışma yürütüyoruz.

Yani herkesin nefesi farklı o zaman?

Nefes adeta parmak izi gibi ve bu yüzden kişinin başında bir koça ihtiyacı var, nerede bozdu nefesini? Örneğin göğüs bölgesine daha çok nefes alıyor olabilir, koç tespit yapıyor önce, arızaları gideren bir tamirci gibi düşünün.

Peki  nefesteki  bozulmalar kişinin yaşamına nasıl yansıyor?

Bozulmanın başlangıcına kişinin nefesini tuttuğu ilk an diyebiliriz. Burada  bir korku ile karşılaşarak farkında olmadan  nefesini tutuyor. İlk seferinde içgüdüsel koruma refleksi ile yapılan bu durum, zaman içinde o ana benzer olaylarda sürekli tekrarlanan bir travmaya dönüşüyor. Ve bu nedenle nefesini her tuttuğunda  yüzde 100 olabilecek solunum kapasitesini  yüzde 20-30  civarında bir oksijen seviyesi ile sürdürüyor.

Ne oluyor bu kapasite düştüğünde?

Nefes hayat demek ve kapasiten düştüğünde enerjin, yaşam arzun, motivasyonun düşüyor. Geçmiş ve gelecek zaman çizgisinde takılıp kalıyorsun “anı yaşamak” diye tüm kişisel gelişimcilerin ortak noktada buluştuğu zemini kaçırıyorsun. Geçmiş endişelerini gelecek kaygılarını bugüne taşıyorsun ve bu seni hareket etmede felçli kılıyor. Özgürlük alanın kısıtlanıyor.

Çalışmanın adı “Ruhunu Özgürleştir” o zaman bahsedilen özgürlük alanı buradan geliyor.

Sadece o değil, nefesin açık olduğunda, ki biz buna özünle tam ve bağlantıda olma hali diyoruz, tıpkı çocuklar gibi… (gülüyor)  öbür türlü adeta kendi kendine yarattığın bir hapishanen var hiç farkında olmadığın. Nefes sana bu farkındalığı kazandırıyor.

“Mucize Kursu” konseptiniz var bir de. Tanıtımlarınızı izledim. Paylaşımlarınız, insanların iyileşmeleri gerçekten merak uyandırıyor.

Nefes seansı bizim nefes koçu olarak ana çalışma alanımız, nefes ve yaşam koçluğu eğitimi aldık, Mucize Kursu hem nefes hem de yaşam koçluğu ekseninde düzenlenmiş dünyanın en başarılı sistemlerinden biri ve gurur kaynağımız…

Siz Mucize Kursu’nda ne buldunuz?

Bir kere sistem insanın her yönüne hitap eden yanı ile çok başarılı, kendim katılımcı olarak gittiğimde fark ettim bunu, çok arayışım olmuştu öncesinde, kuantum terapiler, hipnoterapiler… Fakat kendi adıma gerçek iyileşmenin nefesinin doğal akışta olması ile sağlanabileceğini, nefesin en temel seviyede öncelikle düzeltilmesi gereken alan olduğunu keşfettim.

Mucize Kursu’nda nasıl işliyor süreç?

Katılımcıyı ilk günden son gününe kadar işleyen bir prosesin (süreç) içinde tutuyoruz. Hepsi Nevşah Fidan tarafından bizzat araştırılmış, etkisi çok güçlü olan çalışmalar, birleştiğinde Mucize Kursu çıkıyor ortaya. Tüm yaşamınızın adeta bir özeti gibi işliyor. Ben katıldığımda öyle hissetmiştim.

Peki  hem fiziksel hem ruhsal iyileşmeler nasıl gerçekleşiyor?

Ruhsal seviyede iyileşmeler kişinin nefesi ile bağlantıya geçerken aslında kendisiyle de bağlantıya geçmesi ile gerçekleşiyor. Fiziksel seviyede ise nefes en temel ihtiyacımız, yeterli seviyede oksijen yani hayat gitmeyen organlar hastalanmaya başlıyor. Nefes üzerinde yapılan düzenli çalışmalar ile direkt olarak bedende nereye gitmiyorsa nefesin oraya gitmesi sağlanıyor. Biz kişiye unutmuş olduğu nefesini hatırlatan aracılarız. Seansta nefesin gücü o kadar kuvvetli ki zaten işlemeye başlıyor. Nefesini hatırlayan kişi kendi gücünü de hatırlıyor. Biz bir niyet ile yola çıkıyoruz elimizdeki somut iyileşme veriler ile de yolumuza devam ediyoruz.

Mucize Kursu adınız çok iddialı gözüküyor.

Evet iddialıyız çünkü mucizevi iyileşmeler oluyor. Mucize dediğimiz şey kişinin artık inanmadığı bir şeyin gerçekleşmesi durumu. Sağlığının düzelebileceğine inanmaması gibi… Biz tabi ki kurstan sonra da katılımcılarımızı bırakmıyoruz ve takiplerini yapıyoruz. Buradan hayatında olan iyileşmeleri de öğrenmiş oluyoruz.

İlginç bir söyleşi oldu, teşekkür ediyorum, eklemek istediğiniz son bir şey var mı?

Ben teşekkür ederim. Kendi hayatımda yaşadığım müthiş değişimi, yaşam enerjimin diplerdeyken şimdi nasıl kanatlandığını  inanın kelimelerle tarif edemem. İsterim ki sizler de  Ruhunuzu  Özgürleştirecek bu deneyimi yaşayın.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER