Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katilleri hakim karşısına çıktı

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun katilleri hakim karşısına çıktı

Ece Erken’in eşi Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin sanıkların yargılanmasına başlandı.

Duruşmada ilk olarak Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vuran tutuklu sanık Kadir Yasak savunma yaptı. Bir dairenin satışı için iki kişiyi buluşturduğunu söyleyen Yasak, “Buluştuğumuzda Şafak Mahmutyazıcıoğlu da olay yerine geldi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu içeri girer girmez, ‘Bundan sonra Suphi ağabeyden kimse para istemeyecek. İsteyenin a..’ diye küfür etti. Ben önce Suphi ağabeye sordum. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun olayı yanlış anladığını söyledi. Sonra Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na neden küfür ettiğini sordum. Bana, ‘Sana ne lan sana mı soracağım’ dedi. Oradan ayrılınca konuyu kapattım” dedi.

Olaydan iki gün sonra iki farklı arkadaşından Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun arkasından küfür ettiğini duyduğunu söyleyen Kadir Yasak, “Ağabeyimle Yeşilköy’de buluşmak için gittiğimde Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu gördüm.

Yanımdaki arkadaşlarıma Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun yanına uğrayıp geleceğimi söylediğimde o da benimle geldi. İçeri girdiğimde Şafak Mahmutyazıcıoğlu bir masada oturuyordu. “Şafak ağabey 5 dakika konuşabilir miyiz?” dedim. “Arka masaya geç geliyorum” dedi.

Sonra yanımıza geldi. Ben de, “Şafak bey beni tanıyor musunuz?” dedim. “Evet Kadir Yasak’sın” dedi. Ben de arkamdan küfür edip etmediğini sordum. O da bana, “Ben söylemesem bile sana karşı söyledim derim” dedi.

O sırada ağabeyim ve Seccad geldi. Tekrar küfür edip etmediğini sorduğumda, “Kadir sen benim mekanıma gelip bana hesap mı soruyorsun?” dedi.

Ben de sadece sorduğumu söyledim. Ağabeyim neden küfür ediyorsunuz sakin olun deyince, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Siz bana hesap mı soruyorsunuz” diyerek küfür etti ve ayağa kalktı. Üstümüze doğru gelip elini beline atınca silah çekecek sanarak silahımı çekip yere doğru ateş ettim. Yan masadan şoförü de, “Ne oluyor” diye kalkınca o da ateş edecek sandım. Çünkü daha önce silahlı koruma ile gezdiğini görmüştüm. Ona da yere doğru ateş ettim” dedi.

Öldürme amacı olmadığını söyleyen Kadir Yasak, “Şafak Mahmutyazıcıoğlu benim silahımı almaya çalıştı. Bana, ‘Seni öldüreceğim’ diyerek küfür etti. Ben de bir kez daha yere doğru ateş ettim. Ağabeyim ‘vuruldu’ dedi.

Olay yerinden ayrıldık. Eğer ben Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürmek isteseydim arka masada otururken direkt kafasına sıkardım. Yaralama amacıyla gitseydim oturmaz direkt bacağına sıkardım.

Silahın ucunu biraz kaldırsam zaten ya vücuduna ya da kafasına gelebilirdi. Ne oluyor diye elini beline atınca kendimi korumak için ateş ettim. Üçüncü sefer de, ‘seni öldüreceğim’ diye silahımı almaya çalışınca elini çeksin ve sussun diye ateş ettim” dedi.

Kadir Yasak, "Öldürme niyetim yoktu. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım" diyerek savunmasını bitirdi

Kadir Yasak’ın savunmasını ağlayarak dinleyen Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun eşi Ece Erken savunmanın sonunda ise bayılarak yere yığıldı. Bir süre yerde yatan Ece Erken, avukatları tarafından kendine getirildi. Hıçkırıklıları duruşma salonunda duyulan Ece Erken, avukatı ve polislerin yardımıyla duruşma salonundan çıkarıldı.

Kadir Yasak’ın savunmasını ağlayarak dinleyen Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun eşi Ece Erken savunmanın sonunda ise bayılarak yere yığıldı. Bir süre yerde yatan Ece Erken, avukatları tarafından kendine getirildi. Hıçkırıklıları duruşma salonunda duyulan Ece Erken, avukatı ve polislerin yardımıyla duruşma salonundan çıkarıldı.

Ece Erken’in sağlık durumu ile ilgili avukatı adliye önünde açıklama yaptı. Ece Erken’in avukatı, “Başını vurduğu için belki bir hastane kontrolü gerekebilir. Belki hastaneye belki eve doktor getirilecek” dedi.

posta

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2022, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER