Şişli Etfal Hastanesi'nin kapatılmasına karşı eylem

Sarıyer-Çayırbaşı ve Seyrantepe’de iki ayrı hastane olarak hizmet vermesi planlanan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yıkılma kararına tepkiler sürüyor.

Şişli Etfal Hastanesi'nin kapatılmasına karşı eylem

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kapatılmasına karşı eylem yapıldı. Sanatçı Nur Sürer, Şişli Etfal'e birçok semtten kolaylıkla ulaşılabildiğini belirterek, "Benim de 5 yıldır tedavi gördüğüm hastanenin asla kapatılmasını istemiyorum" dedi.

"Şişli Etfal Dayanışması'nın düzenlediği eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Şişli İlçe Başkanı Oya Akman, Oyuncu Nur Sürer ve Sinema Yapımcısı Baran Seyhan da katıldı.

"EJDADINIZ AÇMIŞ BURAYI, ONA BİLE SAYGINIZ YOK"

Hastane doktorları ve çalışanlarının da hazır bulunduğu eylemde konuşan Sürer, Şişli Etfal Devlet Hastanesi'ne yalnızca yoksul insanların gelmediğini, Şişli, Beşiktaş, Taksim, Beyoğlu, Mecidiyeköy gibi birçok semtten kolaylıkla ulaşılma imkanı olduğu için acil durumda her kesimden insanın geldiği, yararlandığı bir hastane olduğuna dikkat çekti. kendisinin de bir KOAH hastası olarak 5 yıldır bu hastanede tedavi gördüğünü anlatan Sürer, pek çok gece yarısında hastaneye gelmek durumunda kaldığını anlattı.

O gelişlerinde acile başvuran, ev kazalarında yaralanmış çocuğundan, hastalanan genci yaşlısı birçok olaya şahitlik ettiğini, hatta onları görünce kendisinin hastalığını unuttuğunu anlatan Sürer, Şişli Etfal'in önemine vurgu yaptı. Sürer, "Dolayısıyla burası o kadar önemli ki. Asla kapatılmasından yana değilim. Ecdat, ecdat diyorsunuz. Ecdadınız açmış burayı. Ona bile saygınız yok. Ecdadı da satıyorlar, her şeyi satıyorlar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2021, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER