Sonun Özgecan gibi olacak diye tehdit etmişti, 5 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul’da "Tiktok" isimli sosyal medya platformu üzerinden bir kadını "Sonun Özgecan gibi olacak" diyerek tehdit eden kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Sonun Özgecan gibi olacak diye tehdit etmişti, 5 yıla kadar hapsi isteniyor

Azerbaycan uyruklu Samir B, "Tiktok" isimli sosyal medya platformu üzerinden canlı yayın yaptığı sırada, Hacer K. adlı kadını "Onu bulup yakacağım. Özgecan Aslan gibi olacak sonu" diyerek tehdit ettiği tespit edilmişti. İhbar üzerine harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Sanal Devriye ekiplerinin Fatih'te kaldığı adreste yakalayarak gözaltına aldığı Samir B. İstanbul Adalet Sarayı’nda çıkarıldığı davada "silahla tehdit" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"O SÖZLERİ SÖYLEDİM AMA ÖZÜR DİLEDİM"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Samir B'nin 13 Şubat'ta yaptığı canlı yayında, Hacer K. isimli kadını, "Onu bulup kafasını kesmezsem adam değilim, sonu Özgecan gibi olacak" ve "Onu bulup tecavüz ettirip, kafasını kestirip göle atacağım" diyerek tehdit ettiği kaydedildi.

İddianamede, sanığın savunmasında, "Tiktok" uygulaması üzerinden yaptığı canlı yayında hakaret içerikli yorumu için mağdur Hacer K'ye karşı videodaki tehdit içerikli sözleri söylediğini ama daha sonra özür dilediğini ifade ettiği belirtildi. İddianamede yer alan ifadesine göre sanık, videoda gösterdiği kılıcı ise bazı tarihlerde figüranlık yaptığı için satın aldığını söyledi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, şüphelinin "silahla tehdit" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianameyi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2021, 19:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER