Tacizciye iyi hal indirimi: 12 yıl altı ay

İstanbul Sancaktepe’de nişanlısını taciz ettiği gerekçesiyle market sahibi Mustafa Zarif’i öldüren yabancı uyruklu Ala Ftaıeh 'kasten öldürme' suçundan yargılandığı davada, 'tahrik ve iyi hal indirimi' uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tacizciye iyi hal indirimi: 12 yıl altı ay


 Olay geçen yıl kamuoyuna, Ala Ftaıeh'in hırsızlık yaparken yakalanması üzerine meydana geldiği şeklinde yansımıştı.

İstanbul Sancaktepe’de 19 Ocak 2021 tarihinde bir markette meydana gelen olayda market sahibi Mustafa Zarif başına aldığı darbe sonucu yoğun bakıma kaldırılmış daha sonra hayatını kaybetmişti. İddiaya göre, Suriye uyruklu Ala Ftaıeh'ın nişanlısı Afranur Çimen’i taciz eden market sahibi Mustafa Zarif’in yanına giderek, “Utanmıyor musun çocuğun yaşında kızı taciz etmeye” demesi üzerine tartışma çıktığı belirtilmişti. Aldığı darbe sonucu bayılan ve yaklaşık 2,5 ay hastanede yoğun bakımda kalan market sahibi Mustafa Zarif, 7 Nisan 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti.  

Olay, basına Ala Ftaıeh'in hırsızlık yaparken yakalanması üzerine meydana geldiği şeklinde yansımıştı. Bazı TV kanalları olayı, "Hırsızlık yapmaya çalışırken yakalanan bir utanmaz 'Niye çalıyorsun iste vereyim' diyen bakkala öfkelendi. Hırsız günler sonra tekrar o bakkala gitti zavallı adamı komaya soktu" şeklinde haberleştirmişti.

Olayın ardından gözaltına alınarak tutuklanan Ftaıeh'in ifadesi ise iddianamede şöyle yer almıştı:

"Nişanlım Afranur Çimen, Mustafa Zarif'in işlettiği bakkala indi. Oradan ağlayarak dönen nişanlım bakkal sahibinin taciz ettiğini söyledi. Ben de bakkala giderek, Mustafa Zarif’e ‘Utanmıyor musun çocuğun yaşında bir kızı taciz etmeye’ dedim. Mustafa Zarif ile aramda tartışma çıktı. Birlikte yere düstük. Mustafa zarif bana sopayla vurdu, ben sadece bir tokat attım. Babam gelerek bizi ayırdı. Bu arada, nişanlımı taciz eden Mustafa Zarif'i ihbar etmek için polisi aradım. Polis geldiğinde maktulü sandalye üzerinde baygın olarak gördüm. Daha sonra da hastaneye kaldırıldı." 

MÜTALAADA 18 YIL HAPSİ İSTENMİŞTİ 

Olaya ilişkin İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada sona gelindi. Cumhuriyet savcısının mütalaasında, maktul Mustafa Zarif’in başına aldığı darbe nedeniyle yoğun bakıma alındığı, 7 Nisan 2021 tarihinde ise hayatını kaybettiği kaydedildi. Maktulün, künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve gelişen komplikasyonlar sonucu hayatını kaybettiğinin anlaşıldığının aktarıldığı mütalaada, sanığın ifadesinde söylediği gibi polisi aradığının tespit edildiği, dolayısıyla sanığın savunmasını doğrular nitelikte delil bulunduğu belirtilerek, hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması ve 18 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi. 

TAKDİR İNDİRİMİYLE 12 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALDI 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ala Ftaıeh’ın haksız tahrik altında 'kasten öldürme' suçundan 15 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanığa takdir indirimi uygulayan mahkeme Ala Ftaıeh’ın 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmetti. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2022, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER