Tunç Soyer: Akla hayale gelmeyecek bir tablo

Çeşme Alaçatı'taki hortum felaketinin yaşandığı bölgeye giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Zor zamanlardan geçiyoruz. Pandemi, deprem, tsunami, sel, herşeyi yaşadık. Doğrusu bu aklımıza gelmiyordu. Hortumu da görmüş olduk. Akla hayale gelmeyecek bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi.

Tunç Soyer: Akla hayale gelmeyecek bir tablo


Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile birlikte hortum nedeniyle zarar gören bölgeleri dolaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Zor zamanlardan geçiyoruz. Pandemi, deprem, tsunami, sel, herşeyi yaşadık. Doğrusu bu aklımıza gelmiyordu. Hortumu da görmüş olduk. Dolu felaketi özellikle tarımsal alanlarda ciddi zararlar vermiş durumda. Akla hayale gelmeyecek bir tabloyla karşı karşıyayız. Biz bu iklim felaketlerini uzak coğrafyalarda yaşanır diye bilirdik. Demek ki bize de geliyormuş. Bundan sonra bunlara hazırlıklı olmak lazım. Doğanın dengesini bozdukça, doğa da insanlara büyük bir bedel ödetiyor. Bunu da görmüş olduk. Vatandaşlarımızın yanında olup yaraları sarmaya devam edeceğiz" dedi.

GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ

Bu manzaraların hep uzak Doğu ülkelerinde, Latin Amerika'da yaşandığına tanık olduklarını şimdi ise aynı olumsuzlukların İzmir'de de meydana geldiğini ifade eden Soyer, “Demek ki iklim değişikliği dediğimiz şey, doğa felaketleri ve afetleri bize o kadar uzak değilmiş. Bunu da gördük. Doğanın dengesini bozdukça, onun üzerinde bir güç olduğumu zannettikçe biz, doğa da herkese ağzının payını veriyor. Gerçekten çok üzücü. Bizim doğa ile daha uyumlu ve doğayı koruyan bir yaşam tarzını ve yönetimi mutlaka çok fazla önemsememiz gerekiyor” diye konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KURTARDI

Soyer şunları söyledi: “Sokağa çıkma yasağı nedeniyle anlaşılan vatandaşlar dışarıda olmadığı için de ucuz atlatıldı. Uçan kiremitlerin insanlara çok daha fazla zarar vermesi mümkün olabilirdi. En azından bu yaşanmadı. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yanlarında olacağız. İhtiyaçları neyse, uğradıkları hasar neyse yardımcı olmaya çalışacağız. Elimizden geldiğince yaraları saracağız.”

TARIMA DOLU DARBESİ

İzmir’de dün gece hortumun ardından önce Yarımada bölgesinde Güzelbahçe ve Urla ilçelerini etkileyen yoğun dolu yağışı da görüldü. Dolu ilerleyen saatlerde Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde etkili oldu. Kanal sistemlerini tıkayan dolu parçaları nedeniyle bazı bölgelerde taşkınlar yaşandı. Ataşehir, Şirintepe, Balatçık, Küçükçiğli, Evka 5, Donanmacı, Yalı, Cumhuriyet ve Zübeyde Hanım mahallelerinde su baskınlarına anında müdahale edildi. Dolu sırasında kapanan Çiğli Tuzla altgeçidi kısa sürede trafiğe açıldı. Şiddetli fırtına nedeniyle kentin birçok bölgesinde de çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi gelen tüm ihbarları değerlendirerek gece boyunca sorunlara müdahale etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2021, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER