Türkiye turunun ilk etabı tamamlandı

Nestlé Türkiye ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle sürdürülen , “Sağlıklı Adımlar” projesinin 9 ili kapsayan Türkiye turunun ilk etabı, İstanbul Caddebostan sahilindeki etkinliklerle toplam 5,500 kişiye ulaşarak tamamlandı.

Türkiye turunun ilk etabı tamamlandı

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, Türkiye’de 2012 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle sürdürdüğü “Sağlıklı Adımlar” projesi kapsamında daha çok çocuğa erişmek ve daha fazla fayda sağlamak için 9 ili kapsayan Türkiye turunda, İzmir, Bursa, Eskişehir ve İstanbul gerçekleştirilen etkinliklerle ilk etap tamamlandı. Türkiye turunun ikinci etabı Eylül 2018’de başlayacak ve Ankara, Şanlıurfa, Adana, Trabzon ile Kayseri’ye gidilecek.

Proje kapsamındaki şehirlerde çocuklar ve ailelerine özel farklı konseptlerde organizasyonlar düzenleniyor. Çocukların ve ebeveynlerin, dengeli beslenme ile fiziksel aktivitenin önemi hakkında bilinçlendirilmesini amaçlayan proje kapsamında gerçekleştirilen “Sağlıklı Adımlar Sohbetleri” programında uzmanlar ilk etaptaki dört şehirde 5,500 kişiyle buluştu. Nestlé Türkiye’nin program kapsamında iş birliği yaptığı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, Pedagog Tansu Oskay ve Spor Eğitmeni Ebru Karaduman kendi uzmanlık alanlarındaki deneyimlerini ve önerilerini paylaştılar.

Nestlé, uzmanlarla birlikte halkı bulundukları yerde ziyaret ederek; onların dengeli beslenme, fiziksel aktivite, ruh ve zihin sağlığı ile ilgili merak ettikleri bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlıyor. Uzmanlar gün boyunca toplam 1,5 saat süren 2 oturumda dengeli beslenme, fiziksel aktivitenin nasıl günlük hayatın bir parçası olduğu, günlük stresle nasıl başedilebileceği, rahat bir uyku için ne yapılması gerektiği, nefesin nasıl düzenlenmesi gerektiği gibi konularda neler yapılabileceğini paylaşıyorlar. Ayrıca katılımcıların vücut kompozisyon ve vücut kitle indeksi ölçümleri yapılıyor.

“Sağlıklı Adımlar” Türkiye turu kapsamında çocuklar ve aileler için, dengeli beslenme, pedagojik gelişim ve fiziksel aktivitenin önemi konusunda bilgilendirici ve eğlendirici etkinlikler

gerçekleştiriliyor. Konuşmacılar, ailelerle kendi uzmanlık alanlarındaki deneyimlerini ve önerilerini sohbet ortamında paylaşırlarken, çocuklar da gün boyunca çeşitli aktiviteler, atölye çalışmaları ve yarışmalarla hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Dengeli beslenmenin yanında, çocukların daha hareketli olmasını da sağlamak amacıyla proje kapsamında “Sağlıklı Adımlar Oyunu” geliştirildi. Çocukların oynayarak öğrendiği bu uygulama gerek Türkiye’de gerekse de küresel program kapsamında bir ilk oldu.

Eylül’de Ankara, Şanlıurfa, Adana, Trabzon ve Kayseri’ye gidilecek

Nestlé, dünya çapında 84 ülkede uyguladığı “Nestlé for Healthier Kids- Sağlıklı Çocuklar için Nestlé” programını Türkiye’de “Sağlıklı Adımlar” ismiyle Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uyguluyor. Proje ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında farkındalığını geliştirmeyi ve doğru alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyor. Şimdiye kadar 13 ilde 66 okulda 70 bin çocuk ve 140 bin veli ile birlikte 2.500 öğretmene ulaşılan projenin daha da yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu kapsamda uzmanlarla birlikte İzmir, Bursa, Eskişehir, İstanbul’un ziyaret edildiği projede Eylül ayı itibarıyla Ankara, Şanlıurfa, Adana, Trabzon ve Kayseri’ye gidilmesi planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER