Türkiye'yi bekleyen tehlike

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, uyarılarda bulundu.

Türkiye'yi bekleyen tehlike

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye'nin kuraklık ve su sıkıntısının her geçen gün arttığını vurgulayarak, "Yağışlarımız azalıyor, az yağan yağışı nasıl toplarız diye düşünmemiz lazım. Yağmur suyunu denize veya kanalizasyona göndermemek gerekiyor. Yağmur hasadına gitmeliyiz, eskiden Anadolu'da yaygın olan sarnıçları geri getirmeliyiz" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan '2017 yılı yağış değerlendirmesi raporu'na göre, Türkiye 2017 yılında normalin altında yağış aldı.  Buna göre, ortalama yağış 506,6 mm olarak belirlendi. Yağışlar, normalinden yaklaşık yüzde 11,7, geçen yıl yağışından da yüzde15,2 daha az gerçekleşti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki yağışlar normallerine ve geçen yıla göre yüzde 20’nin üzerinde azalma gösterdi. Prof. Dr. Kadıoğlu, yağışın bu nedenli azalması sonucu Türkiye'de şu anda meteorolojik ve hidrolojik kuraklık olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER