Usta oyuncu Rasim Öztekin, hayatını kaybetti

Usta oyuncu Rasim Öztekin, dün akşam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Öztekin’in vefat haberini alan dostları hastaneye akın etti. Oyjncu çift Ceyhun Fersoy ile Begüm Öner, hastane önünde gözyaşlarına boğuldu

Usta oyuncu Rasim Öztekin, hayatını kaybetti

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın yanı sıra oyuncu arkadaşları ve çok sayıda yurttaş başsağlığı mesajı paylaştılar.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yanı sıra oyuncu arkadaşları ve çok sayıda yurttaş başsağlığı mesajı paylaştılar.

Tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin'in 62 yaşında yaşamını yitirmesi üzerine siyasi parti liderleri, milletvekilleri, belediye başkanları, oyuncular ve sevenleri sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı paylaştılar. 

Öztekin'in başsağlığı mesajı yayınlayanlar şöyle: 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Hayat verdiği karakterler ile bazen güldüren bazen hüzünlendiren ama her defasında bir kez daha kendine hayran bırakan usta sanatçı Rasim Öztekin’in vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum." 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Türk sinema ve tiyatrosunun üstadlarından, ülkemizin yetiştirdiği kıymetli oyuncu Rasim Öztekin’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti... Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden dizi ve sinema oyuncusu, tiyatromuzun usta isimlerinden Rasim Öztekin’e Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Tiyatro ve sinema dünyamızın kıymetli ismi Rasim Öztekin'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, sanat camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." 

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: "Maalesef tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu Rasim Öztekin'i yitirdik. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: "Geleneksel tiyatromuzun bir önceki kavuklusu Rasim Öztekin'in yaşamını yitirmiş olmasının üzüntüsü içindeyim. Ailesine ve sanatseverlere başsağlığı diliyorum. İsminin doğduğu, tiyatro yaptığı İstanbul'da hak ettiği biçimiyle yaşatılacağına inanıyorum."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Geçtiğimiz yaz gururla taşıdığı kavuğu emanet etmişti… Kıymetli tiyatro sanatçımız Rasim Öztekin'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, tiyatro camiasına, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: "Türk sinema ve tiyatrosunun bir çınarını daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Usta oyuncumuz Rasim Öztekin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı dilerim."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: "Türk tiyatro geleneğinin en önde gelen isimlerinden, İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu taşıma gururunu yaşamış, büyük oyuncu Rasim Öztekin'i kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Türkiye onu canlandırdığı karakterlerle ve sanatçı kişiliğiyle hep minnetle anacak. Allah rahmet eylesin."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: "Geçirdiği kalp krizi sonucu hastanede tedavi gören Türk tiyatrosu ve sinemasının çok değerli ismi Rasim Öztekin'i kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: "Tiyatro ve sinemamızın kıymetli sanatçısı Rasim Öztekin’i kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine sabır diliyorum. Ülkemiz, önemli bir değerini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun."

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: "Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: "Türk tiyatrosunun güldürü geleneğinin simgelerinden Kel Hasan Efendi’nin kavuğunu taşıyan, sinema ve tiyatro oyuncusu Rasim Öztekin’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim."

AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök: "Türk Sinema ve Tiyatrosu'nun büyük ustası Rasim Öztekin'in vefat haberini üzülerek öğrendim. Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak: "Bir büyük sanatçımızı daha kaybettik... Büyük usta, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin’e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum."

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: "Sevdiğim bir sanatçı, güzel bir insandı. Ruhun şad olsun Rasim Öztekin."

Tiyatro Sanatçısı Fırat Tanış: "Çok üzgünüm, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum."

Oyuncu Şoray Uzun: "Sevgili ustamızı, canımız abimizi, çok güzel bir insanı Rasim Öztekin'i kaybettik maalesef.. Ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilemiyorum.. Başımız sağ olsun.. Bundan sonra bir yanımız hep eksik."

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2021, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER