108 bin 810 aileye kırtasiye desteği

108 bin 810 aileye kırtasiye desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), okul ihtiyaçlarının karşılanması için 108 bin 810 ailenin Başkent kartlarına 180 bin 150 çocuk için kişi başı 300 TL olmak üzere toplamda 54 milyon 45 bin TL yatırdı. Bu eğitim ve kırtasiye desteği, esnafı hareketlendirdi. Kırtasiye esnafı Ayşe Bol, “Uygulamanın sadece kırtasiye hizmeti veren yerlerde kullanılacak olması biz esnafları çok mutlu etti. Başkanımız sessiz sedasız ve reklamsız hizmet yapıyor. Bu da çok anlamlı bir hizmet” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), okul ihtiyaçlarının karşılanması için Başkent kartlarına yüklediği eğitim ve kırtasiye desteği, Ankaralı kırtasiyeci esnafını hareketlendirdi. ABB; eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla bu yıl 108 bin 810 ailenin Başkent kartlarına 180 bin 150 çocuğun eğitim ve kırtasiye masrafları için kişi başı 300 TL toplamda 54 milyon 45 bin TL yükledi.

Başkent kartlara yüklenen bakiyeler yalnızca kırtasiye ve eğitim hizmeti veren esnafın dükkânlarında kullanılması nedeniyle esnafın da işlerinin artmasına neden oldu. İşleri açılan kırtasiye esnafı da Başkent Kart sahiplerine özel indirim uygulamaya başladı. Eğitim ve kırtasiye desteğinin başlamasının ardından işlerinin arttığını dile getiren mahalle esnafı Kenan Şişman şöyle dedi:

“Başkent kartları olan ailelerimiz kırtasiyemizden alışveriş yapmaya başladı. Belediyemizin başlattığı bu uygulamadan kırtasiye esnafı olarak çok memnunuz. Kartlara yatırılan yüklemelerin sadece kırtasiyelerde kullanılabilecek olması bizim için de büyük bir avantaj. Sektörümüz için can suyu oldu. Belediyemiz vatandaşlar için böyle bir katkıda bulunmuş, biz de buna bir katkıda bulunmak istedik ve Başkent Kart ile alışveriş yapanlara ekstra yüzde 10 indirim uyguluyoruz. Mansur Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

Başka bir esnaf Yakup Şahin ise şu açıklamayı yaptı:

“Başkent kartlara sahip olan vatandaşlar kırtasiyemize gelerek alışveriş yapmaya başladılar. Başlatılan bu uygulama sayesinde işlerimiz de arttı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Esnaf Yalçın Aksoy da şöyle belirtti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu uygulamanın biz esnaflar için can suyu olacağını ve işlerimizin artacağına inanıyorum.”

Orhan Şişman’da şöyle dedi:

“Başkent Kartı olan aileler kırtasiyemizden alışveriş yapmaya başladılar. Çoğunluk çanta ve defter aldı. Başkent Kartların sadece kırtasiye hizmeti veren dükkânlarda kullanılacak olmasından dolayı da çok mutluyum.”

Ayşe Bol şöyle kaydetti:

“Başkent Kartı’yla alışveriş yapmaya gelen çok fazla aile oldu. İnsanlar bu uygulamanın başlamasından dolayı çok mutlu… Uygulamanın sadece kırtasiye hizmeti veren yerlerde kullanılacak olması biz esnafları çok mutlu etti. Başkanımız sessiz sedasız ve reklamsız hizmet yapıyor. Bu da çok anlamlı bir hizmet...”

Hacı Aydın ise şu açıklamayı yaptı:

“Bu uygulamanın sadece kırtasiyeler de kullanılabilecek olması da çok anlamlı bu sayede işlerimiz de artacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER