ABB'den çiftçiye mazot desteği

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 17 bin 702 çiftçiye 34,7 milyon liralık mazot desteği yaptıklarını açıkladı.

ABB'den çiftçiye mazot desteği

 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 17 bin 702 çiftçiye 34,7 milyon liralık mazot desteği yaptıklarını açıkladı. Bir genç çiftçi, “Geçen sene Mansur Yavaş’tan aldığımız nohutla çiftçiliğe başladık, ektik, biçtik yoksa bu yaşta bu işe başlayamayız” diye konuştu.


 Yavaş’ın açıkladığı rakamlara göre Büyükşehir Belediyesi Ankara’da 17 bin 702 çiftçiye 34,7 milyon lira mazot desteği yaptı. Yavaş konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından şu notu paylaştı:

 “Ülke ekonomisi ve mazot fiyatları ortada. Ankaralı yerli üretici üretmeye devam etsin diye Türkiye'nin yerelde en kapsamlı mazot desteğine başladık. 17.702 çiftçimizin Başkent Kartına 34.746.700 TL mazot desteği yatırdık. Biz burada kaybedeni olmayan büyük bir aileyiz.”

MAZOT DESTEĞİ BAŞKENT KARTLARA YATIRILDI

Geçtiğimiz aylarda yerli üreticilere Başkent Kart dağıtımına başlayan Büyükşehir Belediyesi, başvuran 17 bin 702 çiftçinin Başkent Kartına mazot desteğini yatırdı. Başkent Kartlara yatırılan 34 milyon 746 bin 700 TL’lik mazot desteği ile yerli üretici kadar kent ekonomisinin de canlandırılması hedefleniyor.

“GEÇEN SENE MANSUR YAVAŞ’TAN ALDIĞIMIZ NOHUTLA ÇİFTÇİLİĞE BAŞLADIK”

Mazot desteğinden yararlanan bazı çiftçiler şunları söyledi:

- “Nohutta olsun, arpa da olsun, ekinde olsun 2 senedir bu destekleri görüyoruz”

- “Çiftçi ayakta zor duruyor mazot desteği bize iyi gelecek”

- “Her gün mazota zam geliyor, çiftçi büyük sıkıntı içerisinde başkandan Allah razı olsun.”

- “Çiftçinin ayakta duracak hali kalmadı Büyükşehirden Allah razı olsun, destekleri görüyor vatandaş.”

- “Arpa verdi, nohut verdi, mercimek verdi, bundan iyisi ne.”

- “Şimdiye kadar Büyükşehirden almadığımız bir hizmet.”

- “Geçen sene Mansur Yavaş’tan aldığımız nohutla çiftçiliğe başladık, ektik, biçtik yoksa bu yaşta bu işe başlayamayız.”

- Bir kadın çiftçi: “Böyle destekler bizim yüzümü güldürüyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER