Burdur’da halk otobüsü ücretlerine zam

Burdur’da halk otobüsü ücretlerine zam yapıldı. 5 lira olan “indi-bindi” ücreti 7 buçuk liraya, 3 lira 75 kuruş olan üniversite öğrencisi bileti ise 5 liraya yükseldi.

Burdur’da halk otobüsü ücretlerine zam


Burdur Belediye Meclisi’nde, bugün yapılan olağanüstü toplantıda halk otobüslerinde 5 lira olan indi bindi ücreti 7,5 liraya, üniversite öğrencisi 3,75 liradan 5 liraya, ilköğretim-lise öğrencisi 2,50 liradan 3,5 liraya yükseltilmesine oybirliği ile karar verildi.

Burdur Halk Otobüsleri Kooperatifinin artan girdi maliyetlerini gerekçe göstererek ücretlerin yeniden belirlenmesi için müracaatı üzerine olağanüstü toplanan Belediye Meclisi’nde konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, halk otobüslerine doğrudan gelir desteği için yeniden bir çalışma yapacaklarını belirtti.

Ercengiz, “Biz de üzerimize düşeni yapmayı yeniden değerlendireceğiz. Sadece belediye olarak bizim değil paydaş olan tüm kurum ve kuruluşlarında bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyoruz. Onun içinde önümüzdeki günlerde paydaşlarla bir toplantı yapacağız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER