Burhaniye Belediyesi KESK’e bağlı TÜMBEL-SEN ile sözleşme imzaladı

Burhaniye Belediyesi Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası TÜMBEL-SEN ile 2020-2021 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinin akdini imzaladı.

Burhaniye Belediyesi KESK’e bağlı TÜMBEL-SEN ile sözleşme imzaladı

Burhaniye Belediyesi KESK’e bağlı TÜMBEL-SEN ile Balıkesir’in en kapsamlı toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşme ile personele 2016 yılından bu zamana kadarki eski hakları geri verilirken, sosyal yardımlara zam yapıldı.


Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, TÜMBELSEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt Balıkesir Şube Başkanı İlker Omar Demiray, belediye ve sendika yöneticilerinin yanı sıra parti temsilcileri ve personel katıldı.  

Burhaniye Belediyesi tarafından imzalanan sözleşme kapsamında personele 2016 yılından bu zamana kadar ki eski hakları geri verilirken sosyal yardımlara zam yapıldı. Sosyal denge tazminatına ek olarak tüm memurlara her ay ilave 200 TL hak ödenmesi, yol yardımına yüzde 60 oranında zam yapılması ve yılbaşında da 400 TL ikramiye ödenmesi karara bağlandı.

Yapılan sözleşme töreninde konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, sosyal demokrat belediyecilik anlayışı gereği Balıkesir’deki en kapsamlı iş sözleşmesine imza attıklarını belirterek Burhaniye Belediyesi olarak, her zaman emekten yana emeğin değerini bilen adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi. Yeni düzenlemeyle memurların sözleşme kapsamında 2016 yılından bu zamana kadar ki haklarını da geri alacaklarını vurgulayan Deveciler, ekonomik hakları da yüzdelik olarak iyileştirdiklerini söyledi. Deveciler “Burhaniye Belediyesi olarak Balıkesir genelinde eşi olmayan örnek bir toplu iş sözleşmesini hayata geçirmenin gururu ve mutluluğunu sizlerle birlikte yaşıyoruz” dedi.

TÜMBELSEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise sözleşme sürecinde verdiği destek ve katkılardan dolayı Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e teşekkür etti. 
 
  

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2021, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER