Burhaniye'de zam protestosu

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde CHP, İYİ Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi ile Atatürkçü Düşünce Derneği, enerji zamlarını protesto etti.

Burhaniye'de zam protestosu

İYİ Parti Burhaniye İlçe Yöneticisi Sedat Yılmaz, “İktidara 'çay simit' hesabı ile geldiklerini unutanlar halkını sefalete terk etmiştir. İsrafta sınır tanımayan iktidar sahipleri saraylarda saltanat sürmeye devam etmektedir" dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde CHP, İYİ Parti, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ile Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve vatandaşlar; enerji zamlarına yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösteriler. Açıklamaya Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve bazı belediye meclis üyeleri de destek verdi. Açıklamayı, İYİ Parti Burhaniye İlçe Yöneticisi Sedat Yılmaz yapı. Yılmaz, şunları söyledi:

"SARAYDA SALTANAT SÜRÜYORLAR"

“Halkımızın canını çok yakan zamları protesto etmek için toplanmış bulunmaktayız. Son bir yıl içinde akaryakıt 4 liradan 14,75 liraya çıkmıştır. Elektriğe yüzde 50 ile yüzde 127 oranında zam yapılarak halkımız, maddi anlamda da karanlığa mahkum edilmiştir. Doğal gaza yüzde 50 zam yapılarak halkımız kış gününde soğukta bırakılmış, sanayicimiz üretimi durdurarak mağdur edilmiştir. Çiftçinin gübresine 16 ayda 37 kez zam yapılmış, yüzde 240 oranında fiyatı artmıştır. Çiftçimizi tarımsal üretimden soğutan iktidar, un fiyatlarına da yüzde 300 gibi fahiş fiyat artışı yaparak halkın ekmeği ile oynamıştır. İktidara 'çay simit' hesabı ile geldiklerini unutanlar, gençlerimiz işsizlikten kırılırken, halkını sefalete terk etmiştir. İsrafta sınır tanımayan iktidar sahipleri saraylarda saltanat sürmeye devam etmektedir.

"MAĞDUR OLAN HALKTIR"

Hakkı, hukuku, adaleti güçlendirmeyenler, gücü hak kabul ederler. Dış güçlerin oyunu diyerek beceriksizliklerini gizleyip mağduriyet oyunu sergilemeyi tercih ederler. Gerçekte mağdur olan halktır. Bizler mağduriyeti görüyor çözüm yollarını biliyoruz. Milletimiz çözüm üretecek kadroları iş başına getirmelidir diyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile Tek Adam yönetiminden kurtulmak, kayırmacılığın yerine liyakatin geçmesi üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünün tesisi için hemen seçim diyoruz."

anka

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER