Geri dönüşüm mucitleri yarışıyor

Başakşehir Belediyesi tarafından ilçe genelindeki anaokulu dahil tüm okullarda “Geri Dönüşüm Mucitleri Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışması” başvuruları başladı.

Geri dönüşüm mucitleri yarışıyor

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada amaç yeni neslin geri dönüşümün önemini erken yaşta anlamalarını sağlamak ve çevre duyarlılığını arttırmak.

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası geri dönüşüm mucitleri atık malzeme tasarım yarışması çevreye duyarlı ve geri dönüşümün öneminin farkında olan bilinçli gençler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu nedenle anaokulları dahil olmak üzere ortaokula kadar tüm ilçe okulları yarışmaya başvuruda bulunabiliyor. Yarışma başvuruları 5 Mart ile 20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 30 Nisan’da jüri değerlendirmesi sonucunda kazananlar 4 Mayıs’ta düzenlenecek olan ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

Dereceye girenlere ödül

İlçedeki tüm anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışma sonucunda anaokulu kategorisindeki birincilik ödülü 1000 TL, ilkokul 1500 TL ve ortaokul kategorisinde birincilik ödülü almaya hak kazanana 3000 TL verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER