İBB ve İETT çalışanlarına iyleştirme zamı

İBB İnsan Hakları ve Eğitim Daire Başkanlığı'nın ücret zammı ile ilgili hazırladığı teklif, İBB Meclisi'nin aralık ayı ikinci oturumunda gündeme alındı.

İBB ve İETT çalışanlarına iyleştirme zamı

İBB ve İETT'de çalışan işçilerin örgütlü oldukları sendikaların yetki uyuşmazlığının yargıya taşınması nedeniyle toplu sözleşme sürecinin zaman  alacağının anlaşılması üzerine, mağduriyet yaşanmaması için yüzde 13'lük iyileştirme zam kararı alındı.


İBB Başkanlığı'nda örgütlü sendikalar arasındaki yetki uyuşmazlığına ilişkin yargıya taşınan sürecin halen devam ettiği ve buna bağlı olarak yeni toplu iş sözleşmenin kısa sürede imzalanamayacağının tahmin edildiği belirtildi. İBB Başkanlığı ile İETT'de görev yapan işçi statülü personelin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla toplu sözleşme yapılana kadar ücretlerde düzenleme yapılması istendi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yapılacak toplu iş sözleşmesinde dikkate alınmak üzere 1 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak üzere birinci yıl için yüzde 13 zam önerildi. Teklif karar alınmak üzere meclise havale edildi. İlgili komisyonların da uygun bulduğu teklif Meclis'te oy birliğiyle karara bağlandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER