İmamoğlu:Adalar'da bal üreteceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Adalar’da bal üretimine başlanacağını duyurdu.

İmamoğlu:Adalar'da bal üreteceğiz

 İmamoğlu, “Adalar ilçesinde, arıcılık alanında kadın istihdamı ile bölgenin florasına uygun arılarla, ‘Ada balı’ üretimi gerçekleştirmeyi ve üretilen arı ürünlerini markalaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

 İmamoğlu, Twitter hesabından "Adalar’da ‘Ada balı’ üreteceğiz” paylaşımında bulundu. İBB Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (İSMEK) verilen arıcılık eğitimi ile ilgili bilgi de paylaşılan videoda İmamoğlu şunları söyledi:

“Adalar ilçesinde, yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığımız ‘Arıcılık Alanında Kadın Üreticiler Yetiştirme’ projesi, bu çalışmalarımızdan özel bir tanesi. Projeyle, Adalar ilçesinde, arıcılık alanında kadın istihdamı ile bölgenin florasına uygun arılarla, ‘Ada balı’ üretimi gerçekleştirmeyi ve üretilen arı ürünlerini markalaştırmayı hedefliyoruz. Enstitü İstanbul İSMEK öncülüğünde gerçekleşecek projede; kadın katılımcılar, başta bal olmak üzere, çeşitli arı ürünleri üreterek, doğrudan ürün satışı yapabilecekler. Bu şekilde, Enstitü İstanbul İSMEK’ten eğitim alan İstanbullular, düzenli bir gelir elde etme fırsatına kavuşmuş olacaklar.” 

 

"AMAÇ EĞİTİM ALMIŞ KİŞİLERİN YAPMASINI SAĞLAMAK"

Videoda görüşlerine yer verilen Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik, “Projede amaçladığımız şeylerden biri, bunu daha böyle sertifikalı, daha düzenli, eğitim almış insanların yapmasını sağlamak” dedi.

İSMEK Koordinatörü Dr. Canan Aratemür Çimen de projenin kadınları hedef alan sosyal kalkınma projesi olduğunu söyledi Çimen, “Aslında bu bir sosyal kalkınma projesi. Kadınları hedef aldığımız çokça paydaşı olan bir proje” dedi.

Dr. Veteriner Hekim Fevzi Karaağaç ise “Adalı kadınlar ürettikleri balları Şile Arıcılık Merkezi'ne getirecekler ve burada ücretsiz bir şekilde ürettikleri balların dolumunum gerçekleştirecekler ve tüketime hazır hale getirecekler” dedi.  

Arıcılık öğrencisi Dolunay Varol Baykul, arıcılık yapmak istediğini belirterek, "Eğitimler harika, hocamız çok bilgili, ilgili. Latince isimler işte yeni kavramlar biraz zor, biraz karmaşık geliyor ama halledeceğiz hepsini" diye konuştu.

Arıcılık öğrencisi Deniz Kalogroulis da şu an çalışmadığını ama bundan sonra mesleğinin arıcılık olacağını söyledi. Kalogroulis, "Nisan ayından itibaren kovanlarımızla hocamızın eşliğinde arıları üretimine başlayacağız. Heyecan duyduğum bir şey üzerinden aynı zamanda geçimimi sağlayacağım. İnşallah bu ilk adım olur ve bir sürü kadın hem istihdam hem üretim aşamalarında işin içinde olur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2022, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER