İzmir esnafından yardım çığlığı: Zararımız büyük

Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren İzmir esnafı, sel felaketiyle yeni bir darbe yedi. Alsancak'ta dükkanlarını su basan esnaftan "Yardım edin" çığlığı yükseldi.

İzmir esnafından yardım çığlığı: Zararımız büyük

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde dükkanı olan Murat Akdeniz, "Perişan durumdayız. Kredi kartlarım patladı. Yarın 4 bin küsür lira ödemem gerekiyor, cebimde 300 lira var. Dükkanı kapatıp gidesim var" derken, bir başka esnaf Münir Çetinkaya ise kirasını ödeyemez durumda olduğunu söyledi.

Kentin birçok noktasında iş yerlerini su basan esnaf büyük zarara uğrarken, Konak ilçesine bağlı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'den yardım çığlığı yükseldi. Cadde girişinde sular altında kalan Kervan Pasajı'nda 12 yıldır esnaf olan Murat Akdeniz, "Zaten işler kesat, perişan durumdayız. Kredi kartlarımız patladı. En son gelen kredi kartı ödemem 4 bin küsür lira. Yarın ödemem gerekiyor ama cebimde 300 lira para var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Üstüne bir de sel oldu. 1 kuruş yardım alamadık. Bırakın yardımı maske bile alamadık. Dükkanımdaki bilgisayarım bozuldu. Dükkanım sular içinde kaldı. Nereden baksanız 40-50 bin lira zararım vardır. Derdimizi nereye anlatacağız bilmiyorum. Kapatıp gidesim var" dedi.

"YAYA YOLU SEBEP OLDU"

Aynı pasajda mağdur olan bir başka esnaf Duran Özdurak ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi önünde yeni yapılan yaya yolunun meyili ve drenajı iyi olmadığı için tüm suyun dükkanlara dolduğunu ileri sürdü. Özdurak, "İki tane dükkanım var, ikisi de perişan. Bizim hasarımızı ödemeleri lazım, şikayetçiyiz. Bizim burada iki motorumuz var. Motor suyu atıyor, fakat rögarlar dolu olduğu için aynı su geri geliyor. İtfaiye bile 4-5 saatte boşalttı suyu. Mağdur durumda kaldık, yetkililer çözüm bulsun. Bize yardım etsinler" ifadelerini kullandı.

"KİRAMI ÖDEYEMİYORUM"

Alsancak'ta 4 yıldır esnaf olan Münir Çetinkaya ise kirasını ödeyemez duruma geldiğini anlattı. Çetinkaya, "Geçimsizlik var, günde bir iki kişi dükkana uğruyor. Zar zor iş yapıyoruz. Bir de üstüne bu geldi. Elektronik eşyalarım, ahşaplar, çerçeveler her şey sular altında. Kiramı ödeyemiyorum. Mağdurum, ne yapacağımı bilmiyorum. Hiçbir yardım alamadım. Kira yardımına başvuru yaptım, reddedildi. Neden reddedildiğini bilmiyorum" dedi.

"ZARAR ÇOK BÜYÜK"

Konak'ta bir başka esnaf Ege Kara da "Pandemide zaten zarardaydık. Umarım gereken yardımlar düzenlemeler kısa sürede yapılır. Masraflarımız çok fazla. Sel büyük hasar verdi. 5 saat kovalarla boşaltmakla uğraştık suyu. Bugün daha yeni açtık. Eşyaların çoğu ıslak. Yardım bekliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ...

Esnaf Duran Özdurak'ın açıklamaları...

Esnaf Ege Kara'nın açıklamaları...

Esnaf Münir Çetinkaya'nın açıklamaları...

Esnaf Murat Akdeniz'in açıklamaları...

Suyla dolan Kervan Pasajı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nd

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2021, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER