Mansur Yavaş'tan bir destek de özel halk otobüslerine

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çeşitli meslek grubu çalışanları ile iş yerlerini kapatan ya da işleri azalan esnafı da unutmuyor.

Mansur Yavaş'tan bir destek de  özel halk otobüslerine


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özellikle pandemi sürecinde iş yerleri kapanan esnaf ve çalışanları ile vatandaşlara nakit ve gıda yardımlarında bulunarak destek olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüsleri ve Özel Toplu Taşıma Araçlarına akaryakıt desteğinin ardından nakdi destek de sağlandı.

Başkan Yavaş, daha önce nakliyecilere, kağıt toplayıcılarına, taksicilere ve servisçilere gelir desteği verilmesini sağlarken şimdi de Başkent’te toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ile Özel Toplu Taşıma Araçlarına (ÖTA) nakdi yardımda bulundu.

ÖTA’LARA VE ÖHO’LARA ÜÇ AYLIK ÖDEME

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar sonrasında ilk üç aylık dönemin ödemesi yapılırken, nakdi yardım kapsamında merkezde hizmet veren 614 Özel Halk Otobüsü’ne (ÖHO) günlük 400 TL, çevre ilçelerde hizmet veren bin 236 Özel Toplu Taşıma Aracı’na (ÖTA) ise günlük 120 TL nakdi destek yardımı yapıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle yolcu sayıları azaldığı için gelirleri düşen ve daha önce akaryakıt desteği sağlanan ÖHO ve ÖTA’lara, 21 Aralık 2020 tarihinde yaklaşık 10 milyon TL nakdi yardım desteği sağlanmış oldu.

BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

18 Temmuz-18 Ekim tarihlerini kapsayan nakdi yardımı almaya başlayan ÖHO ve ÖTA’lar, Başkan Yavaş’a teşekkür mesajlarını ilettiler.

Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Son derece zor günler geçiren esnafımıza, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gelir desteği verilmeye başlandı. Can suyu olan ödemelerin yapılmasını sağlayan ABB Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, grup başkan vekillerimiz ve meclis üyelerimize teşekkür ederiz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2020, 23:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER