Mersinli kadınlar dikiş kursunda emeklerini ilmek ilmek işliyor

Pandemi nedeniyle çalışmalarına ara veren, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin kurduğu dikiş kursları yeniden açıldı. Kadınlar, kendilerine gelir sağlayacak çalışmalarına devam ediyor.

Mersinli kadınlar dikiş kursunda emeklerini ilmek ilmek işliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 yıl önce kooperatife tahsis ettiği bina, kadınlara dikiş eğitiminin verileceği bir kursa dönüştürüldü. O kursa başlayan kadınlar, zamanlarının çoğunu kursta geçirerek maskeden iş kıyafetine, hediyelik ürünlerden çantaya kadar birçok ürünü ilmek ilmek işleyerek üretime katılıyor. Kursa kayıtlı yaklaşık 20 kadın pandemi koşulları nedeniyle dönüşümlü olarak eğitime devam ediyor.

“ÖZGÜVENİM ARTTI”

35 yaşındaki Emine Daş, dikiş kursundan memnun olduğunu, becerilerini geliştirip evine katkı sunduğunu belirterek şunları söylede:

“Çocuklarıma, evime bütçesel açıdan katkı sağladım, daha rahatladık. Kendime özgüvenim arttı. Para kazanabilmeyi, üretimde olabilmeyi öğrendik. Kadınlar buraya gelsin evde durmasın. Mutlaka herkesin yapabileceği bir iş vardır. Kimse ben yapamam demesin. Bu konuda kimse kendini yetersiz görmesin. Her kadının her alanda başarılı olabileceğine inanıyorum ben. Yeter ki azim, istek olsun. Bizi desteklediği için Meral Seçer Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Bu binayı bize sağladığı için Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkürlerimi sunuyorum. Her şey çok güzel, daha da güzel olacak.”

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI ARTIRARAK, DAHA ÇOK KADINA DOKUNARAK BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Mersinden Kadın Kooperatifi ortaklarından Gülten Çavuş, Eğitim gören kadınların sipariş üzerine işlerinin olduğunu ve kooperatifin de işlerini yaptıklarını belirterek şunları aktardı:

“Çantalar dikiyoruz, farklı firmalardan gelen talepleri karşılıyoruz ama öncelikle koronavirüs sürecinden dolayı maskeyle başlamıştık bu yola. Daha sonra eğitim geliştikçe kendilerine ait olan işleri de dikiyorlar. Aile bütçelerine katkı sağlıyorlar, yaptıkları parça başı iş olarak ücret veriyoruz. Kendilerini bu ortamda çok huzurlu ve mutlu hissediyorlar. Bu yaptığımız çalışmaları daha da artırarak daha çok kadına dokunarak büyütmek istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER