MHP'li Belediye milyonluk arazisini satışa çıkardı

MHP'li Belediye milyonluk arazisini satışa çıkardı

MHP’li belediye  250 milyon liralık arazi satıyor


 Geçmişten gelen borçlarını ödeme sıkıntısı yaşayan Alanya Belediyesi, kent merkezinde bulunan Avsallar Mahallesi'ndeki 250 milyon TL değerindeki araziyi meclis kararıyla satışa çıkardı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Meclis toplantısında konuşan Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, “Eğer devlet tarafından bir düzenleme yapılmazsa bu yıl sonuna kadar biten mahkemelerdeki dosyaların hepsi geçer ve belediyeye en az 200 milyona liraya yakın icra takibi başlar” diye konuştu. Adem Murat Yücel bir yıl önce yaptığı konuşmada ise, “Bir metrekare yeri satmadık, satmayı da düşünmüyoruz, satmayacağız da” demişti.

Kamu malı satışını doğru bulmuyoruz"
Kemer sıkma politikası uygulanırsa arazi satışına gerek kalmayacağını belirten Plan Bütçe Komisyonu Üyesi CHP'li Nazmi Zavlak ise şöyle konuştu:

"Bütçe açığını kapatmak için kamu malı satışını doğru bulmuyoruz. Hep 'Diğer belediyeler arsa satarken, Alanya Belediyesi'nin kamu mallarını artırdım. Hiçbir zaman satmadım' dediniz. Şimdi belediyenin öz kaynaklarını artırmak için böyle bir çalışmaya girmesi normaldir. Ama Alanya Belediyesi'nin mevcut 1 milyar 775 milyonluk bütçesinin yüzde 10 kısmi gitmiş olsa 150-200 milyon kemer sıkma politikası olabilir düşüncesindeyiz."

t24

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2022, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER