Tevfik Göksu'dan İBB değerlendirmesi

Esenler Belediye Başkanı Göksu, mevcut belediye yönetiminin kar felaketinde ‘hakikatle yüzleşerek çöktüğünü’ söyledi.

Tevfik Göksu'dan İBB değerlendirmesi


Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İstanbul'da yaşanan kar yağışının yönetimi, olumsuzluklar ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yağışın en etkili olduğu saatlerde bir balık restoranına gitmesiyle ilgili gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Doğa kaynaklı bir takım afetlerde sıkıntılar yaşanabileceğini ifade eden Göksu, özellikle karla ilgili İstanbul ve Türkiye'nin çok tecrübeli olmadığını anlattı.
‘Belediyecilik dediğimizde İBB'nin anladığı şey algı, şov ve reklam’


İstanbul'un bu konuda yaşadığı sıkıntılar sonrası tedbirler alma noktasında geçmiş dönemde çok dikkatli ve hassas çalışmalar yapan bir kent olduğunu dile getiren Göksu, şöyle konuştu:


"Geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana yaşananlara baktığımızda İBB bu kar olayıyla birlikte hakikatle yüzleşti. Bugüne kadar belediyecilik dediğimizde İBB'nin anladığı şey algı, şov ve reklam.

İBB, hakikatler üzerine değil algı ve reklam üzerine işler yapmaya çalışıyordu. Bir hakikatle riskle yüzleşmemişti. Bu kar İBB'yi hakikatle yüzleştirdi ve hakikatle yüzleştiği zaman reklamın, algının nasıl da çöktüğünü bütün İstanbullulara gösterdi

. Özetle yaşananlara baktığımızda hakikatle yüzleşen İBB'nin çöktüğünü görüyoruz."
‘Tıpkı balıkçı olayında olduğu gibi...’


Göksu, İstanbul'da son kar yağışının 70-80 santimetre ölçüldüğünü, 2017'de ise 120 santimetre kar yağmasına karşın şehirde bugünkü kadar sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

sputink

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2022, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER