ÇYDD ve ICF Türkiye’den “Kadınlarla Elele” projesi

Kadın

2016 yılından bu yana, Türkiye’nin 20 farklı lokasyonuna ulaşan proje.

Nuray Akmeriç: “Hem ÇYDD ve ICF Türkiye, hem de proje koordinatörleri ve koçlar olarak, kendine güvenme, hayatı için hayaller kurabilme, kendini ifade edebilme, kendisini ve çevresini takdir etme, iletişim dilini güzelleştirme, iç eleştirmenini ayırt edebilme, eylemlerini seçebilme, güçlü yanlarını ve yargılayan zihniyetini görebilme, önyargılarının farkına varabilme konularında grup koçluğu verdiğimiz projemizin devamı için yüksek motivasyona sahibiz. Projeyi çok farklı bölgelere taşımaya niyetliyiz. Yoğun talepler alıyoruz. Ulaşamadığımız yörelerdeki kadınlardan biraz daha sabır rica ediyoruz.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) işbirliğinde gerçekleştirilen ve farklı yaş ve eğitim skalasında bulunan kadınlara; çocuklarla iletişim, takdir kültürü, kendine güven, hayatla başa çıkma gibi konularda farkındalık kazandırmayı amaçlayan “Kadınlarla Elele” projesi, 2016yılından bu yana başarıyla devam ediyor.

ICF’in “Professional Certified Coach-PCC” akreditasyonuna sahip, ülkemizin sayılı kariyer ve iletişim koçlarından Nuray Akmeriç koordinatörlüğünde yürütülen projenin, bugüne kadar, ÇYDD’nin 20 farklı lokasyonunda, 28 koç ve 260 kadının katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Ümraniye’den, Gaziantep’e; 20 farklı lokasyon

Projeye, ÇYDD Avcılar Ferhat Şenatalar Eğitim Evi’nde gerçekleştirdikleri pilot çalışma ile başladıklarını vurgulayan Nuray Akmeriç; “Bu pilot çalışma başarılı olunca, Kadınlarla Elele’nin 2016’daki ilk döneminde projeyi, ÇYDD’nin, Ümraniye Dila KurtAvcılar Ferhat Şenatalar, İzmit Mualla EkeBuca Zeynep Günöz eğitim evleri ve İstanbul Bahçeşehirve Ankara şubeleri olmak üzere, 6 farklı lokasyonda uyguladık. 2017 yılında projenin ikinci döneminde ise, ÇYDD’nin, İstanbul Kadıköy ve Beşiktaş ilçe şubeleri, Denizli, Sakarya, Tekirdağ, Gaziantep, İzmir Seferihisar şubeleri ile İzmir Bayraklı Eğitim Eviolmak üzere, 8 farklı lokasyonda hayata geçirdik. Projemiz elbette devam ediyor ve edecek. Bu sene ise, ÇYDD’nin, AydınKuşadasıDüzceİstanbul Beyoğlu ve Ümitköy-Ankara şubelerinde başlattık. Ümitköy çalışmamız henüz çok taze; 3 Mart 2018’de başladı.” dedi.

Geri bildirimin heyecan veren enerjisi ve sinerji

Proje kapsamında, ÇYDD’nin eğitimlerine destek verdiği öğrencilerin anneleri ve ÇYDD gönülleriyle, toplam 6 oturumluk, ICF Türkiye üyesi grup koçları tarafından farkındalık ve gelişim kazandırma amaçlı atölye çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Akmeriç, sözlerine şöyle devam etti:

“Projeyi sevgili koç arkadaşım Meltem Ulu Yavuz ile birlikte tasarladık ve ilk pilot uygulamayı 2016 yılında büyük bir enerji ve heyecanla birlikte gerçekleştirdik. ÇYDD’den sevgili Gönül Çağdaş ile birlikte koordine ettiğimiz projemizle ilgili müthiş geri bildirimler alıyoruz. Geri bildirimler bir anlamda çalışmaların hem ölçümüdür hem de ruhudur. Bu tür projelerde aldığınız geri bildirimler sizi besler ve sürdürülebilirliği sağlar. İşin özünde bu gerçek yatıyor; toplam sinerjiyi sağlayan biraz da budur. Yeri gelmişken, bugüne kadar projeye katılan tüm koçlara ve kadınlara içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Saygıdeğer Prof. Dr. Türkan Saylan ‘Her eğitimli kadının bu Cumhuriyete borcu var!’ demişti ve biz ICF Türkiye koçları olarak, gerek bu proje, gerekse diğer gönüllü projelerimizle borcumuzu azar azar da olsa ödemeye çalışıyoruz. Projedeki başka bir önemli ayrıntı da, projeyi tüm koçların aynı içerik ve araçlarla uyguluyor olmasıydı. Bu ayrıntıya çok önem verdiğimiz için, pilot uygulama sonrası, projede yer almak isteyen tüm koçlarla tek tek oryantasyon çalışması yaptık. Hem ÇYDD ve ICF Türkiye, hem de proje koordinatörleri ve koçlar olarak, projenin devamı için yüksek motivasyona sahibiz. Projeyi çok farklı bölgelere taşımaya niyetliyiz. Yoğun talepler alıyoruz. Ulaşamadığımız yörelerdeki kadınlardan biraz daha sabır rica ediyoruz.”

Projenin, Dünya Kadınlar Günü kutlaması 

ÇYDD’nin, bu seneki Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, bugüne kadar projeye katılan tüm kadınlara ve koçlara hoş bir de sürprizi oldu. Projenin bugüne kadar gösterdiği başarıyı paylaşmak amacıyla, şimdiye kadar çalışmaya katılan tüm kadınlar, koçlar, ÇYDD ve ICF Türkiye yöneticileri, ÇYDD’nin ev sahipliğinde Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, ICF Türkiye Başkanı Fatma Eser Ömeroğlu ve proje koordinatörleri Nuray Akmeriç ile Gönül Çağdaş’ın da katıldığı kutlamada; projeye katılan kadınların kazanımlarını paylaştıkları bir panel düzenlendi. Panelde söz alan kadınlar, hayatlarının nasıl farklılaştığını anlatırken, sadece bu projenin değil, ÇYDD’nin hayatlarında nasıl değişim yarattığının da altını çizdiler. Bir panelistin; “47 yaşındayım ve ÇYDD ile 27 yaşımda tanıştım. ÇYDD hayatıma girdiğinden beri, hayatı farklı algılıyor ve yaşıyorum. ÇYDD sayesinde, bir anlamda yeniden doğdum.” sözleri özellikle dikkat çekti. Kutlama, kadınların birlikte olduklarında nasıl güçlü olacaklarını gösteren bir çalışma ile sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.