Tepebaşı'nda 531 sokak hayvanı yeni yuvasına kavuştu

Yerel

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, sokak hayvanlarını sıcak yuvaya kavuşturmak için faaliyetlerine devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında bu yıl sahiplendirilen sokak hayvanı sayısı 531’e, kısırlaştırılan hayvan sayısı bin 315’e, kuduz, karma ve parazit aşısı yapılan sokak hayvanı sayısı ise 4 bin 293’e ulaştı.

2009 yılından bugüne 10 binden fazla sokak hayvanını sahiplendiren Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, sahiplendirme çalışmalarına devam ediyor.

2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasındaki 11 aylık döneminde merkez tarafından sahiplendirilen sokak hayvanı sayısı 531’e ulaştı. 

11 aylık periyotta Doğal Yaşam Merkezi’nde bin 315 kedi ve köpeğin kısırlaştırması, 4 bin 293 kedi ve köpeğin de kuduz, karma ve parazit aşıları yapıldı.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle soğuk havanın etkisini artırdığı dönemlerde sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyetlerine hız kattı.

“YAŞAM HAKLARINA SAYGI DUYALIM”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “1999’da göreve geldiğimizde, Tepebaşı Belediyesi’nde görevli bir veteriner hekim dahi yoktu. Bugün ise sokak hayvanlarını sahiplendirme, aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarında örnek bir noktaya ulaştık. Sokak hayvanları konusunda toplum olarak her birimize önemli görevler düşüyor. Bir hevesle alınıp bakılamayan ve sokağa bırakılan ya da başka bölgelerden Tepebaşı’na bırakılan hayvanlar, bizlerin çalışma yükünü artırıyor. Bu yükü gönüllülerimiz ve STK'larımız ile paylaşıyor olmaktan da ayrıca mutluyuz. Bu dünyaya, hayvanlar ile birlikte geliyoruz. Bizlerle beraber onların da yaşama hakkı olduğunu unutmamalıyız. Yasaların belirlediği çerçevede ve en yüksek hassasiyet ile sokaktaki canlar için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bursa Çevre Yolu 4. kilometrede hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’ne, (533) 955 79 04 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.