Savaşın etkileri ve fuarada yansıdı

WORLDEF ile Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığıyla Antalya'da düzenlenen World Ecom Expo'ya 35 ülkeden 137 küresel perakende firması ve üst düzey yönetici katıldı. Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'dan fuara katılan olmadı.

Savaşın etkileri ve fuarada yansıdı

 Uluslararası e-ticaret Platformu WORLDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nart, “Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bir sonucu olarak World Ecom Expo’ya yaklaşık 100’e yakın alıcı gelemedi. Onlar gelemeyince potansiyel bir pazar payı kaçırmış olduk. Ukrayna'dan gelecek olanlara ulaşamadık. Rusların da katılması da çok çetrefilli oldu” dedi.

Savaşın etkileri ve fuara yansımalarını ANKA Haber Ajansı'na değerlendiren WORLDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nart, şunları söyledi:

"CIS BÖLGESİNDEN BEKLEDİĞİMİZ BİRÇOK ALICI SAVAŞ NEDENİYLE GELEMEDİ: Azerbaycan, Belarus, Ermenistan Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Rusya ve Tacikistan gibi CIS bölgesinden beklediğimiz birçok alıcı vardı. Savaş sebebiyle gelebilecek yaklaşık 100’e yakın alıcı gelemedi. Bu alıcılar perakende e-ticaret siteleri. Yani aslında Türkiye'den zaten tedarik yapma motivasyonu olmayanlardı. Dolayısıyla onlar gelemeyince potansiyel bir pazar payı kaçırmış olduk. Bu işin bir tarafı. Diğer tarafı Rusya'ya olan bir ilgi vardı hep. Şimdi insanlar oraya yönelik dijital pazarlama çalışması yapmaya ve depo kurmaya korkuyor. Yeni yatırım planları olan çok insan vardı. Onlar da şimdi bu planlarını yeniden gözden geçirmek zorunda kaldı.

TÜRKİYE'NİN RUSYA'NIN LOJİSTİK ARKA BAHÇESİ OLACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM: Fakat ben belki çok yakın zamanda olmasa da önümüzdeki dönemde. Savaşın bir sonucu olarak Türkiye'nin Rusya'nın lojistik arka bahçesi olacağını öngörüyorum. Bununla ilgili çok önemli göstergeler var. 3 senelik yakın bir gelecekte Türkiye'den Rusya'ya ve o bölgeye çok daha fazla ticari hacim oluşacaktır. Çünkü Avrupalı perakendeciler uluslararası markalar Rusya operasyonlarını durdurdular. Ve orada şimdi ciddi anlamda bir pazar oluştu aslında."

anka

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2022, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER