Buca Belediyesi'nden örnek proje

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilçedeki engelli mültecilerde pandemi etkisini azaltmak için Avustralya Büyükelçiliği ile ortaklaşa geliştirilen proje kapsamında teknolojik destek sağladı.

Buca Belediyesi'nden örnek proje

Proje kapsamında mültecilere çevrimiçi Türkçe eğitimi verilerek sosyal hayata daha iyi adapte olmasına katkı sağlanacak.  

Toplumun her kesimini kucaklama ilkesiyle çalışan Buca Belediyesi, pandemi döneminde engelli mülteciler için başlatılan projenin ilk adımını attı.  

“Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı” tarafından desteklenen, “Buca Engelli Mültecilerinde Pandemi Etkilerini Azaltma Projesi” kapsamında, eğitim almaya uygun bulunan 50 engelli mülteciye çevrimiçi Türkçe dil dersleri verilecek. Eğitimin ilk adımı için Buca’daki engelli mültecilerle Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 3 aylık eğitim sürecini başlatmak için teknolojik ekipman ve hijyen paketlerinin dağıtımını gerçekleştirdi.  

DİL BARİYERİ AŞILACAK  

Proje hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Buca’da yaşayan engelli mültecilerde pandemi etkisini azaltmak için anlamlı bir proje düzenledik. Bu proje kapsamında engelli mültecilerin sosyal hayata katılabilmeleri için öncelikli olarak dil bariyerini aşmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda mültecilerimize 3 ay süreli dil eğitimi, çevrim içi psikososyal destek ve film gösterimi gibi sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. İnşallah güzel, hayırlı bir süreç olur. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2021, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER