31 milyon metrekare arazi satışa çıkarıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Ankara, Amasya, Eskişehir, İstanbul, Kütahya, Elazığ, Iğdır, Kars, Ağrı, Edirne, Tekirdağ, Antalya, Adana ve Samsun’da toplam 31 milyon metrekare taşınmazı satışa çıkarıldı.

31 milyon metrekare arazi satışa çıkarıldı

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Memleketi parsel parsel satmaya doyamadılar. Daha önce iki günde kamuya ait 402 milyon 11 bin 24 metrekare taşınmazı sermayeye peşkeş çektiler. Şimdi de Ankara başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok ilinde kamuya ait 31 milyon 16 bin 486 metrekare yüzölçümlü taşınmaz özelleştirilerek satışa çıkarıldı” diye konuştu.

ANKARA’DA 4 MİLYON 353 BİN 371 METREKARE TAŞINMAZ SATIŞA ÇIKARILDI

Candan, Ankara’da Yenimahalle ve Gölbaşı ilçelerinde toplamda 4 milyon 353 bin 371 metrekare yüzölçümlü taşınmazı satışa çıkardığını belirterek şu görüşlere yer verdi:

"Kamuya ait araziler bir bir özelleştirilerek satılıyor. Daha önce de Çevre Bakanlığı kamuya ait taşınmazları satışa çıkarmıştı, şimdi de Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu arazilerini peşkeş çekiyor. Bu bakanlıkların giderayak son satışları mı acaba, el insaf artık. Kıyılarımızı, ormanlarımızı altın şirketlerine peşkeş çekenler, kamuya ait taşınmazları da elden çıkarmaya başladı.

Büyük satışlar söz konusu, bu satışların arkasından rant odaklı plan değişiklikleri gelecektir. Bu süreci de yakından takip edeceğiz.  Kamusal kaynaklarımızın ve varlıklarımızın sermayeye peşkeş çekilmesine sessiz kalmayacağız. Sürecin peşini bırakmayacağız.”

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2021, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER