İstanbul'da 400 binden fazla abonenin suyunun kesik

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, İstanbul'da 400 binden fazla abonenin suyunun kesik olduğu iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul'da 400 binden fazla abonenin suyunun kesik

 Açıklamada “İstanbul'da borcundan dolayı suyu geçici olarak kapalı olan abone sayısı 30 bin 665'tir. İstanbul'daki su birim fiyatı, 30 büyükşehir belediyesi arasında 18. sıradadır” denildi.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın iddiaları üzerine İstanbul'da suyu kesilen abone sayısı ile ilgili bilgi verildi. İSKİ’nin açıklaması şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın, İstanbul'da 400 binden fazla abonenin suyunun kesik olduğu ifadeleri yer almıştır.

GEÇİCİ OLARAK SUYU KESİK ABONE SAYISI 30 BİN 665

İstanbul'da borcundan dolayı suyu geçici olarak kapalı olan abone sayısı, 28 Nisan 2022 tarihi itibarıyla, 30 bin 665'tir. Bu sayı İSKİ’nin 6 milyon 800 bin olan toplam abone sayısı dikkate alındığında binde 4,5 civarında bir orana denk gelmektedir.

İSTANBUL’DA SU DİĞER İLLERE GÖRE UCUZ

Öte yandan, İstanbul'daki su birim fiyatı, insani su hakkı kapsamında verilen ücretsiz su da dikkate alındığında, 30 büyükşehir belediyesi arasında 18. sıradadır. Yani İstanbul'da su, diğer illere göre nispeten daha ucuzdur.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2022, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER