THY,180 seferini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediyelerin ekipleri, erken saatlerden itibaren yolları açık tutmak için temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

THY,180 seferini iptal etti


İstanbul’un genelinde dün gece saatlerinden itibaren artan kar yağışı bu sabah da etkisini sürdürüyor. Kentin iki yakasında da yollar beyaza bürünürken belediye ekipleri, kar küreme araçlarıyla yollara müdahale ediyor. Anadolu ve Trakya yönünden gelen TIR ve kamyonların kente girişi ile otogarlardan otobüslerin çıkış yasağı ise son veriler ışığında yeniden kaldırıldı. Türk Hava Yolları (THY) ise yarın İstanbul’dan yapılması planlanan 180 seferini iptal etti. 

İstanbul’da dün sabahtan bu yana etkili olan kar yağışı, gece saatlerinde yoğunlaştı. Kar yağışı kısa sürede İstanbul’u beyaza bürüdü. Bu sabah da etkisini sürdüren kar, kentin birçok bölgesindeki ara sokaklarda ulaşımı olumsuz etkiledi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, karın yoğun olduğu sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’daki tüm otogarlardan otobüslerin çıkışlarının durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya, kısa bir süre sonra otobüslerin otogarlardan çıkışına izin verildiğini duyurdu.

Anadolu ve Trakya istikametinden gelen TIR'ların ve kamyonların kente girişinin sabah erken saatlerde yasaklanmasının ardından Yerlikaya, son veriler neticesinde, TIR ve kamyonların kente girişine kontrollü olarak izin verildiğini kaydetti. Şehir içindeki kamyonların ve TIR'ların da trafiğe çıkışına izin verildiği belirtildi.

THY 180 UÇUŞU İPTAL ETTİ

Öte yandan, Meteoroloji'nin yarın karın etkisini artıracağı uyarısının ardından THY de yarın yapılması planlanan İstanbul Havalimanı merkezli 162, Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli 18 olmak üzere toplam 180 uçuş seferini iptal ettiğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2022, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER